Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Σε Τορίνο και Βασιλεία τα φώτα



Το Champions League επιστρέφει στις νύχτες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Από σήμερα (13/2) και για περισσότερο από ένα μήνα (14/3) οι Τρίτες και οι Τετάρτες θα φιλοξενήσουν τις μονομαχίες των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, που θα επιδιώξουν να κατακτήσουν μια θέση στα προημιτελικά της πιο αστραφτερής διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη γη.

 

Ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τις επικείμενες αναμετρήσεις είναι ότι ομάδες – μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως η κάτοχος του Κυπέλλου τα τελευταία δύο χρόνια Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι, έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις και, όπως είναι φυσικό, θα προσπαθήσουν να διακριθούν μέσω του Champions League.

Η αυλαία στην παρούσα φάση θα ανοίξει απόψε με δύο συναντήσεις, που θα ξεκινήσουν στις 21:45. Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους θα φιλοξενήσει στο Τορίνο την Τότεναμ σε μια πολύ δυνατή και ανοιχτή σε κάθε πρόβλεψη σειρά, ενώ την ίδια ώρα θα αναμετρηθούν στην Ελβετία η Βασιλεία με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «μπιανκονέρι» έχουν την εμπειρία, έχουν την κλάση και το χαρακτήρα για να περάσουν το γύρο, αλλά θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια απέναντι στους Εγγλέζους, που έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο επί ημερών Ποκετίνο και έχουν βλέψεις στη διοργάνωση.

Αναφορικά με τους «Πολίτες», είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ομάδα της Ελβετίας. Η Σίτι είναι, ίσως, το πιο δυνατό ευρωπαϊκό συγκρότημα τη δεδομένη στιγμή και οι φιλοδοξίες του φτάνουν ως τον τελικό της διοργάνωσης, γιατί όχι και στην κατάκτηση του Κυπέλλου…