Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Champions League Μπάσκετ: Προκρίθηκαν στους «16» ΑΕΚ και ΠΑΟK



Η Ένωση επικράτησε της Μπαϊρόιτ με 83-81 και σε συνδυασμό με την νίκη της Βενέτσια επί της Εστουδιάντες (92-91) αλλά και το διπλό της Στρασμπούρ επί της Μπάνβιτ (63-80) εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. 

Ήρωας για την ΑΕΚ ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος στην τέταρτη περίοδο ήταν αυτός που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος διαμορφώνοντας το 83-81. Τρομερή εμφάνιση από τον Μάνι Χάρις με 23 πόντους και απίστευτη ενέργεια αλλά και από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος έβγαλε όλες τις κρίσιμες άμυνες ενώ πέτυχε και το τρίποντο για το 80-81. Ο Γιορκ με 18 πόντους (4/9 τριπ.) ήταν ο πολυτιμότερος για την Μπαϊρόιτ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Μπρουκς με 14 π. και 9 ριμπ.

Επική νίκη του ΠΑΟΚ

Ένας κυρίαρχος «Δικέφαλος του Βορρά» μετέτρεψε σε περίπατο τον «τελικό» με τη Βέντσπιλς, καθώς την «πάτησε» 80-59 στην έδρα της και επειδή υπερέχει της Νεπτούνας στην ισοβαθμία, πέρασε ως τρίτος από τον όμιλό του στους «16» του Basketball Champions League. 

Πέντε παίκτες από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μαργαρίτη να ήταν πρώτος σκόρερ με 13 και τον Τζόουνς να κάνει ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Στους 12 πόντους σταμάτησαν οι Κρουμπάλι (με 10 ριμπάουντ) και Χαραλαμπόπουλος, με τον Γκος να προσθέτει άλλους 10. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ουμπίγια με 17 πόντους.