Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο σπόρος που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα



Η κυτταρίτιδα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο αιώνιος εφιάλτης όλων των γυναικών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος τους και για την δημιουργία της ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες, όπως η καθιστική ζωή και έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή αλλά και η γενετική προδιάθεση.

Μιλάμε συχνά για τις τροφές που την προκαλούν, για τις ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της, για tip και DIY συνταγές αλλά και καλλυντικά προϊόντα που υπόσχονται να την εξαφανίσουν.

Πολλά από αυτά είναι χρήσιμα και ορισμένα αποτελεσματικά, με την κατανάλωση άφθονου νερού να είναι από τα SOS.

Η υγιεινή διατροφή απαλλαγμένη από κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα είναι σίγουρα ιδανική και είναι καλό να γνωρίζουμε όχι μόνο τις τροφές που προκαλούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα, αλλά και εκείνες, που μπορούν να βοηθήσουν.

Τροφές που αν τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή συμβάλλουν στην δημιουργία μιας πιο λείας και ομοιόμορφης όψης στα σημεία που μας ταλαιπωρεί και μας χαλάει την εικόνα.

Μία από αυτές τις τροφές ένα σπόρος πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Τα δημητριακά είναι γνωστό πως καταπολεμούν την εμφάνιση της και είναι ένα ισχυρό διατροφικό όπλο ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Ο λόγος για τον λιναρόσπορο. Ο λιναρόσπορος προσφέρει αμέτρητα σημαντικά οφέλη στην υγεία αλλά και στην ομορφιά.

Είναι μια εκπληκτική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών εξαιρετικός για το δέρμα σας. Ο λιναρόσπορος έχει την ιδιότητα να υποστηρίζει τα επίπεδα οιστρογόνων και ενισχύει την ανάπτυξη του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού και δυναμώνοντας το δέρμα συνεισφέρει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Εντάξτε τον σπόρο με τα πολλαπλά οφέλη στην διατροφή σας. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε πολλά διαφορετικά γεύματα χωρίς να τον αντιληφθείτε στην γεύση. Μέσα στην σαλάτα, το γιαούρτι ή ένα δροσιστικό smoothie. Μπορείτε να το προσθέσετε ακόμα και σε σπιτικό ψωμί ή muffins ακόμα και σε σάλτσες. 2 κουταλάκια αρκούν για να δημιουργήσετε ένα σούπερ γεύμα.

Σίγουρα από μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Με μια πιο προσεχτική διατροφή και λίγη άσκηση όμως θα δείτε διαφορά στην εμφάνιση σας.

Πηγή: bovary