Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

λιναροσπορος



Λιναρόσπορος: Θρεπτικά οφέλη για την υγεία

Αν και τόσο μικρός, ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος, ευρέως διαδεδομένος  στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπορεί να βοηθήσει: στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.



Ο σπόρος που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο αιώνιος εφιάλτης όλων των γυναικών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος τους και για την δημιουργία της ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες, όπως η καθιστική ζωή και έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή αλλά και η γενετική προδιάθεση.



Δες γιατί πρέπει να καταναλώνεις λιναρόσπορο - Για ποιες ασθένειες μειώνει τον κίνδυνο

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Περιέχει επίσης πολλές φυτικές ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες, καθώς και αντιοξειδωτικά, όπως οι λιγνάνες.



Χάσε βάρος προσθέτοντας στη διατροφή σου μία και μόνο τροφή

Λιναρόσπορος. Θεωρείται και όχι άδικα υπερτροφή και έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται πιο γνωστός στο ευρύ κοινό.

Εσύ μέχρι τώρα  τον έχεις δει σε προγράμματα διατροφής να πλαισιώνει το γιαούρτι  μαζί με τα δημητριακά  ή να μπαίνει στην σαλάτα σε μορφή σκόνης.  Μήπως ήρθε ή ώρα να τον δοκιμάσεις;



Τροφές, που κατευνάζουν τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών

Η άνοιξη συνοδεύεται κι από αλλεργίες που πλήττουν πολλούς ανθρώπους την συγκεκριμένη περίοδο. Το ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν στον περιορισμό των συμπτωμάτων;



Λιναρόσπορος : Η σούπερ τροφή που καταπολεμά αρρώστιες

Βάλτε στη ζωή και στο πιάτο σας το λιναρόσπορο. Το μικροσκοπικό αυτό σποράκι θεωρείται από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ως ένα από τα έξι είδη τροφίμων, που προλαμβάνουν και καταπολεμούν επτά αρρώστιες. Ταυτόχρονα ομορφαίνει τις γυναίκες χαρίζοντας τους πλούσια κόμη, λαμπερό δέρμα και γερά νύχια.