Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 -

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο ΠάρκινσονΗμερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών και φροντιστών για τη νόσο Πάρκινσον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου, οργανώνει το Τμήμα Πάρκινσον & Κινητικών Διαταραχών του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την Β’ Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 10.00 το πρωί στο αμφιθέατρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και έχει θέμα «Από την επιστήμη στην φροντίδα των ασθενών».

Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό και τελεί υπό την αιγίδα της διεθνούς εταιρείας νόσου Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών (International Parkinson’s disease and Movement Disorder Society).

Όπως τονίζει η κα Μαρία Σταμέλου, υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον  & Κινητικών Διαταραχών του ΥΓΕΙΑ, επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας Πανεπιστημίου Marburg, Γερμανίας: «Η νόσος του Πάρκινσον είναι η πιο συχνή νευροεκφυλιστική αιτία παρκινσονισμού και η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσος, μετά τη νόσο Alzheimer.

Το στοίχημά μας είναι να ενημερώσουμε ουσιαστικά το κοινό για το τι, ακριβώς, είναι η νόσος Πάρκινσον, πώς αντιμετωπίζεται σήμερα και τί επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον, καθώς και να μεταφέρουμε τις επιστημονικές γνώσεις των τελευταίων ετών στην καθημερινή ζωή των δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, που πάσχουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον η σφαιρική αντιμετώπιση, δηλαδή, η φαρμακευτική αλλά και η υποστηρικτική θεραπεία, όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη, είναι σημαντικά θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Η κα Σταμέλου καταλήγει λέγοντας ότι: «Ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και η εξατομικευμένη θεραπεία είναι προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους».