Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

νόσος Πάρκινσον



Νόσος Πάρκινσον: Γάλλοι επιστήμονες κάνουν λόγο για φάρμακο για τον διαβήτη που επιβραδύνει την εξέλιξή της

Επιστήμονες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι ένα γνωστό φάρμακο για τον διαβήτη, που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα με έγχυση, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον.



Νόσος Πάρκινσον: Οι τροφές που μάς προστατεύουν

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Movement Disorders και πραγματοποιήθηκε από επιστημονική ομάδα στη Σουηδία, αποκάλυψε ότι μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο του Πάρκινσον.



Πάρκινσον: Η βιταμίνη που φρενάρει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που καταστρέφει τα κύτταρα στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση.

Προκαλεί μυϊκή δυσκαμψία, βραδύτητα κίνησης, τρόμο, διαταραχές ύπνου, χρόνια κόπωση, μειωμένη ποιότητα ζωής και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αναπηρία.



Νόσος Πάρκινσον: Ελπίδες για την ανακοπή της εξέλιξής της

Η προοπτική ανακάλυψης ενός μηχανισμού που θα ανακόπτει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι έρευνες που γίνονται στο πεδίο αυτό είναι εκτεταμένες και ορισμένες από αυτές βρίσκονται ήδη σε στάδιο κλινικών δοκιμών.



Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών και φροντιστών για τη νόσο Πάρκινσον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου, οργανώνει το Τμήμα Πάρκινσον & Κινητικών Διαταραχών του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την Β’ Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ.