Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση - Δεν φαντάζεστε ποια είναι;



Την κάνατε ήδη από μικρά παιδιά και τώρα ήρθε η ώρα να τη βάλετε για τα καλά στο πρόγραμμά σας.

Βάλτε φόρμα, βγάλτε παπούτσια και είστε έτοιμοι!

Η πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση είναι το τραμπολίνο.

Έρευνες έχουν δείξει πως αν πηδάς για λιγότερο από 20 λεπτό στο τραμπολίνο τότε είναι καλύτερο και από το τρέξιμο, νιώθεις καλύτερα και είναι και πιο διασκεδαστικό.

Οι συγκεκριμένες έρευνες, έδειξαν ότι έχει τα ίδια οφέλη με το τρέξιμο, την ποδηλασία, το να παίζεις ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ενώ μετά νιώθεις αναζωογονημένος. Είναι η άσκηση που δεν θα θέλεις ποτέ να παρατήσεις, γιατί εκτός από το γεγονός ότι κάνει καλό στο σώμα σου, κάνει καλό και στην ψυχολογία, στη διάθεση σου.

Και αν έχετε ξεχάσει πως είναι να χοροπηδάει κανείς πάνω σε τραμπολίνο, έχουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν για να κάνετε την αρχή.

  • Ξεκίνα αργά.

Προκειμένου να συνηθίσεις την κίνηση πάνω στο τραμπλίνο ξεκίνα αργά και σταθερά (όσο μπορείς). Κάνε μικρά αλματάκια στην αρχή στο έδαφος πριν ανέβεις!

  • Μην το παρακάνεις με το ύψος

Κι αφού ανέβηκες στο τραμπολίνο πρέπει να γνωρίζεις πως δεν πας για πρωταθλητισμό και δεν χρειάζεται να πηδάς πάρα πολύ ψηλά. Σκέψου ότι όσο πιο ψηλά πηδάς, τόσο πιο πιθανό είναι να χάσεις την ισορροπία σου και να τραυματιστείς. Μικρά αλλά θαυματουργά αλματάκια.

  • Να έχεις τον έλεγχο

Καθώς το τραμπολίνο είναι εξαιρετικά ασταθές, μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις τον έλεγχο και την ισορροπία σου. Προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο ων κινήσεων, ώστε να μη χάσεις τον ρυθμό και το βήμα σου. Κι αν πέσεις θα ξανασηκωθείς.