Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ξένα ΜΜΕ



Διεθνή ΜΜΕ για την αναβάθμιση της Ελλάδας από «S&P»: Ένδειξη εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Τα ξένα ΜΜΕ ερμηνεύουν ως ψήφο εμπιστοσύνης στην προωθούμενη οικονομική πολιτική την απόφαση του… αυστηρού οίκου αξιολόγησης, Standard and Poor’s.



Ξένα ΜΜΕ για Brexit: «Σεισμός» στη Βρετανία - «H Μέι στην άκρη του γκρεμού»

Τι είπαν σήμερα διάφορα ξένα ΜΜΕ για τη Βρετανία μετά την "καταιγίδα" παραιτήσεων υπουργών ύστερα από τη συμφωνία για το Brexit.

Μετά τον υπουργό Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε και η υφυπουργός του ίδιου χαρτοφυλακίου Σουέλα Μπρέιβερμαν ανεβάζοντας σε τέσσερις τον συνολικό αριθμό των παραιτηθέντων υπουργών. 



Τα ξένα ΜΜΕ για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Απόπειρα δολοφονίας

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση της επίθεσης στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με αναλυτικά άρθρα και εκτενή ρεπορτάζ.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο κ. Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το ρωσικό πρακτορείο Sputnik μιλά ανοιχτά για απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού.



ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας: ξένα ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τη δράση της Ρωσίας στη Συρία

Μερικά ξένα ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες ότι στη Συρία δήθεν υπάρχουν θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό ως αποτέλεσμα των αεροπορικών χτυπημάτων των ρωσικών Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων. Τη δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα στη συνέντευξη Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό LifeNews.



Ξένα ΜΜΕ: Τσίπρας και αποχή οι δυο αδιαφιλονίκητοι νικητές των εκλογών

Πολλά ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στην καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, όπως προβλέπει η επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει η Χελένα Σμιθ της Guardian.



Τα ξένα ΜΜΕ για τη συνάντηση Μοντεμπούρ- Βαρουφάκη

Αντάρτες, ταραξίες, προβοκάτορες αλλά και ροκ σταρ είναι οι χαρακτηρισμοί του γερμανικού και του γαλλικού Τύπου για τον Αρνό Μοντεμπούρ και τον Γιάνη Βαρουφάκη οι οποίοι χθες συναντήθηκαν σε επαρχία της Γαλλίας στο πλαίσιο της 43ης Γιορτής των Ρόδων.