Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ξένα ΜΜΕ για Brexit: «Σεισμός» στη Βρετανία - «H Μέι στην άκρη του γκρεμού»



Τι είπαν σήμερα διάφορα ξένα ΜΜΕ για τη Βρετανία μετά την "καταιγίδα" παραιτήσεων υπουργών ύστερα από τη συμφωνία για το Brexit.

Μετά τον υπουργό Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε και η υφυπουργός του ίδιου χαρτοφυλακίου Σουέλα Μπρέιβερμαν ανεβάζοντας σε τέσσερις τον συνολικό αριθμό των παραιτηθέντων υπουργών. 

Την παραίτησή της υπέβαλε και η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας και βουλευτής των Συντηρητικών. 

Bild: «Σεισμός» στη Βρετανία - Καταρρέει η κυβέρνηση της Μέι 

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι κρέμεται από μία κλωστή, μετά τις πέντε παραιτήσεις πέντε μελών του υπουργικού Συμβουλίου, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ενώ αναφέρει ότι ανάλογη πολιτική κρίση δεν έχει χτυπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

The Sun: «Το σκ..Brexit»

may_2

«Το σκ..Brexit» «Τhe Brexs.it» είναι ο προχωρημένος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «The Sun» σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις της στη Βρετανία μετά τη βροχή παραιτήσεων στελεχών της κυβέρνησης Μέι. 

The Herald: «H Μέι στην άκρη του γκρεμού»

herald
 

«H Μέι στην άκρη του γκρεμού», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «The Herald» σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει τις επιπτώσεις που θα έχουν στη βρετανική κυβέρνηση οι μαζικές παραιτήσεις υπουργών.

Γερμανικό δίκτυο «Ν-tv»: «Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα, φαν του Brexit»

bre54

«Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα, φαν του Brexit», σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο n-tv επισημαίνοντας ότι η Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με ανταρσία. 

«Η κυβέρνηση της Μέι καταρρέει, η Ε.Ε υπαγορεύει τις συνθήκες, η Βρετανία βυθίζεται στο χάος. Το Λονδίνο έχει μόνο μία ευκαιρία: την έξοδο από το Brexit», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.