Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

Υποθαλάσσιο καλώδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο αναπτύσσει η Cyta



Νέα υποθαλάσσια σύνδεση οπτικών ινών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο θα θέσει σε λειτουργία εντός του έτους η εταιρεία επικοινωνιών Cyta.

Το υποθαλάσσιο σύστημα Kimonas θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου με τον καλωδιακό σταθμό που διατηρεί στα Χανιά η Med Nautilus, θυγατρική της Telecom Italia Sparkle. 

Ο σταθμός στα Χανιά συνδέεται με την Αθήνα μέσω του συστήματος Athena, ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος. Από εκεί η σύνδεση διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα και προεκτείνεται μέχρι τη Σόφια και άλλα σημεία σε βαλκανικές χώρες.

Το σύστημα Kimonas δημιουργεί έτσι έναν νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασυνδέει τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με την Αίγυπτο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή μέσω Κύπρου, επισημαίνει η Cyta σε ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, μέσω των δικτύων της Telecom Italia Sparkle, συνεργάτη του ομίλου Cyta, θα προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης στα Ανατολικά με την Τουρκία και στα Δυτικά με την Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.