Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

ινες



Τέσσερα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι άπεπτα συστατικά των τροφίμων που δεν απορροφώνται από τον οργανισμό.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου, την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο για συγκεκριμένες ασθένειες. Επίσης, είναι καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων, έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους.



Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κούπες από ίνες bamboo

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση από την αγορά ζήτησε ο ΕΦΕΤ για κούπες με ίνες bamboo, καθώς διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα.



Οπτικές ίνες σε ρόλο σεισμογράφου

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα διεξάγεται στην Ισλανδία τα αποτελέσματα του οποίου μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλει ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των σεισμών.



Υποθαλάσσιο καλώδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο αναπτύσσει η Cyta

Νέα υποθαλάσσια σύνδεση οπτικών ινών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο θα θέσει σε λειτουργία εντός του έτους η εταιρεία επικοινωνιών Cyta.

Το υποθαλάσσιο σύστημα Kimonas θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου με τον καλωδιακό σταθμό που διατηρεί στα Χανιά η Med Nautilus, θυγατρική της Telecom Italia Sparkle.