Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Windows 11: Η Microsoft αλλάζει τις απαιτήσεις CPU



Όταν η Microsoft αποκάλυψε τις ελάχιστες απαιτήσεις hardware για να μπορέσετε να αναβαθμίσετε στα Windows 11, ξεσήκωσε αντιδράσεις αφού απαιτούσε CPU από το 2017 και έπειτα, αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς χρήστες οι οποίοι διαθέτουν τέτοια PC, τη στιγμή μάλιστα που και στα καταστήματα ακόμα πωλούνται PC με παλαιότερες CPU.

Έκτοτε, η Microsoft σκεφτόταν να μειώσει τις απαιτήσεις των Windows 11 και με ανακοίνωσή της αποφάσισε να το κάνει.

Καταλήξαμε πως οι συμβατοί επεξεργαστές 64-bit, 4GB μνήμης, 64GB αποθηκευτικού χώρου, UEFI secure boot και TPM 2.0 θα είναι οι σωστές ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος για να παραδώσουμε τις αρχές που δημιουργήσαμε για να σας υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αναγνωρίσαμε ένα σύνολο PC μοντέλων που τηρούν αυτές τις αρχές, ενώ τρέχουν  με επεξεργαστές 7ης γενιάς της Intel και αρχικά δε τα είχαμε συμπεριλάβει στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Πλέον θα συμπεριλαμβάνονται η σειρά Intel Core X, η Xeon W και η Core 7820HQ, αν και το τελευταίο βρίσκεται μόνο σε επιλεγμένες συσκευές που περιλαμβάνουν τους τελευταίους drivers βασισμένους στο Declarative, Componentized, Hardware Support Apps (DCH).

Μία ακόμα σιωπηλή ανακοίνωση είναι πως η Microsoft δε θα σας σταματήσει από το να εγκαταστήσετε χειροκίνητα τα Windows 11 στο PC σας, ακόμα κι αν δε πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Αυτό σημαίνει πως όσοι τρέχουν Windows 10 σε συστήματα που δεν υποστηρίζονται τα Windows 11, δε θα δουν την αναβάθμιση μέσω των Windows Update, αλλά θα μπορούν να κατεβάσουν το ISO αρχείο και να προβούν σε χειροκίνητη εγκατάσταση, ακόμα και αν έχουν 6ης γενιάς Intel ή πρώτης γενιάς AMD Ryzen επεξεργαστές. Ωστόσο η Microsoft δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για πόσο ομαλά θα τρέχουν τα Windows αν αποφασίσετε να πάρετε την αναβάθμιση στα χέρια σας.