Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

12 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

Στις φλόγες iPhone 6 Plus στο κομοδίνο - «Το εξετάζουμε», δηλώνει η Apple (Βίντεο)Ήταν 3:00πμ τα ξημερώματα, όταν η Αμάντα Μπετζ από το Παλμ Χάρμπορ στη Φλόριντα των ΗΠΑ ξύπνησε και είδε φλεγόμενο το iPhone 6 Plus που είχε αφήσει υπό φόρτιση στο κομοδίνο της.

Αν δεν είχα ξυπνήσει, θα είχαν πάρει φωτιά οι κουρτίνες, το μαξιλάρι και το κρεβάτι μου, είπε η νεαρή γυναίκα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η Αμάντα Μπετζ είχε το τηλέφωνο αυτό επί 2,5 χρόνια.

To News Channel 8 μετέδωσε επίσης μια ακόμα περίπτωση κατόχου iPhone 6 Plus, του Γκρεγκ Μιτσέλι, ο οποίος δήλωσε στο κανάλι ότι στο δικό του τηλέφωνο η μπαταρία διογκώθηκε σπάζοντας την οθόνη και καθιστώντας το τηλέφωνο άχρηστο. Το τηλέφωνο δεν ήταν στην φόρτιση όταν συνέβη το περιστατικό.

Η Apple δήλωσε ότι εξετάζει το περιστατικό και προσφέρει στην Αμάντα Μπετζ ένα άλλο τηλέφωνο καθώς και επιστροφή χρημάτων 749 δολαρίων, όταν παραλάβει το επίμαχο iPhone 6 Plus.

Μετά τα δεκάδες περιστατικά ανάφλεξης Samsung Galaxy Note7, ενός νέου μοντέλου της Samsung Electronics  που εξανάγκασαν τον νοτιοκορεάτικο κολοσσό να αποσύρει δια παντός το τηλέφωνο από τα ράφια, οι χρήστες παρακολουθούν με αγωνία τις αναφορές σε ανάλογα περιστατικά. Οι κατασκευαστές καλούνται να διερευνήσουν σε βάθος το θέμα που έχει ανακύψει, βελτιώνοντας τις διαδικασίες κατασκευής και ελέγχου ποιότητας ιδιαίτερα των μπαταριών, διαφορετικά έχουν πολλά να χάσουν όπως αποδεικνύει το φιάσκο της Samsung. 

Ο επικεφαλής του τμήματος Mobile στην Samsung, Koh Dong-jin διαβεβαίωσε ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες ελέγχου για να αποφευχθεί η επανάληψη ανάλογων περιστατικών και αναγνώρισε «τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη» των δυνητικών καταναλωτών των προϊόντων της.  H Samsung εκτιμάται ότι διέγραψε μονοκοντυλιά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 5 δισ. ευρώ) από τα έσοδά της από την αποτυχία αυτή, και δεν δίστασε να ανακοινώσει ότι ενδέχεται να καθυστερήσει να διαθέσει στην αγορά το επόμενο κορυφαίο της smartphone, το Samsung Galaxy S8.