Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

τεχνολογία



Μπουρλά: Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης

«Έχουμε μπει σε επιτάχυνση της έρευνας και βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης. Θα δούμε καινοτόμα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί», ανέφερε κατά την παρέμβασή του στο 28th Annual Economist Government Roundtable, ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.



Η Γαλλία θέλει να γίνει παγκόσμια υπερδύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Γαλλία θέλει να γίνει η επόμενη υπερδύναμη τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Προ ολίγων ημερών, στο συνέδριο Viva Technology στο Παρίσι μονοπώλησαν οι συζητήσεις σχετικά με το πόσο μακριά έχει φτάσει η χώρα για να γίνει ηγέτιδα στην ΑΙ.



Έξω φρενών ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς στο «Χ»

Έξω φρενών έγινε ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς για διάδοση fake news στην πλατφόρμα «Χ» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.



Ένα ακόμη βήμα από τις ΗΠΑ προς την απαγόρευση του TikTok

Οι ΗΠΑ έκαναν χθες, Τετάρτη, ένα ακόμη βήμα προς την απαγόρευση του TikTok, μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου που ζητεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να διακόψει τους δεσμούς του με την Κίνα.



Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο fast food που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα στο 2024 θα ανοίξει το πρώτο εστιατόριο fast food που θα είναι πλήρως αυτόνομο και θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και σε ρομπότ για την λειτουργία του. Το «πείραμα» που άρχισε πριν από χρόνια ετοιμάζεται να υποδεχθεί πελάτες στο κατάστημα που θα κάνει εγκαίνια στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια στην ΗΠΑ.



Apple: Bασίζεται ολοένα και περισσότερο σε Κινέζους προμηθευτές

Η Apple συνεργάζεται με όλο και περισσότερους Κινέζους προμηθευτές για την παραγωγή των iPhones, σύμφωνα με το Nikkei, αποτελώντας ένα σημάδι πως ο τεχνολογικός ανταγωνισμός των Κινέζων συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν τις τεχνολογικές φιλοδοξίες τους.