Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε «πόλεμο» Apple και Fortnite - Κλιμακώνεται η μεταξύ τους διαμάχη



Συνεχίζεται ο «πόλεμος» της Apple με την σχεδιάστρια του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite, απειλώντας την Epic Games με αφαίρεση του λογαριασμού προγραμματιστή της και διακοπή των σχετικών εργαλείων, όπως και να περιορίσει την ικανότητά της να παρέχει βασικές τεχνολογίες γραφικών σε άλλες εφαρμογές.

Τα σχέδια της κατασκευάστριας του iPhone αποκαλύφθηκαν σε δικαστήριο από την Epic τη Δευτέρα. Η εταιρεία ζήτησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια να εμποδίσει την κατάργηση του Fortnite από το App Store.

 

Η Epic αιτήθηκε επίσης στο δικαστήριο να μην επιτρέψει στην Apple να τερματίσει τον λογαριασμό προγραμματιστή της στις 28 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη εάν το δικαστήριο δεν δώσει εντολή το Fortnite να διατίθεται στους χρήστες smartphone.

Ο αποκλεισμός της Epic από τα εργαλεία προγραμματιστών iOS και Mac της Apple θα σήμαινε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να διανέμει το Unreal Engine σε άλλους προγραμματιστές, δήλωσε η Epic στην κατάθεσή της στο δικαστήριο. Το Unreal Engine της Epic είναι μια σειρά εργαλείων λογισμικού που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια προγραμματιστές για την κατασκευή τρισδιάστατων παιχνιδιών και άλλων προϊόντων.

Η κατάργηση του λογαριασμού της Epic σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές της περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο χρήστες iPhone, iPad και Mac, ενώ θα μπορούσε να σημαίνει την κατάργηση των άλλων παιχνιδιών της εταιρείας. Επί του παρόντος διαθέτει προς πώλησε ένα παιχνίδι στο App Store με την ονομασία Shadow Complex Remastered και ένα άλλο παιχνίδι για iPhone και iPad που ονομάζεται Battle Breakers.

Η διαμάχη μεταξύ των 2 εταιρειών απορρέει από την προϋπόθεση που θέτει η Apple για το App Store, με τον οποίο χρεώνει ποσοστό 30% στις αγορές που πραγματοποιούνται εντός της πλατφόρμας της. Την περασμένη Πέμπτη, η Epic άρχισε να προσφέρει στους πελάτες έναν τρόπο να αγοράζουν απευθείας αντικείμενα για το Fortnite και να παρακάμπτουν το ποσοστό της Apple. Ώρες αργότερα, η Apple απέσυρε την εφαρμογή. Η Google έκανε το ίδιο αργότερα, αφαιρώντας το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών Play.