Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Νέο κενό ασφαλείας στο Facebook επηρέασε ως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες



Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας το οποίο ενδέχεται να επηρέασε ως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες που έκαναν login με το λογαριασμό τους του Facebook σε τρίτες εφαρμογές για να τους δώσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάποιες τρίτες εφαρμογές φαίνεται πως είχαν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου πρόσβαση σε περισσότερες φωτογραφίες από αυτές για τις οποίες είχαν δικαιοδοσία. Μάλιστα, το κενό αφορά και σε φωτογραφίες τις οποίες οι χρήστες ανέβασαν στο Facebook, αλλά δε δημοσίευσαν ποτέ.

Το κενό ασφαλείας εκτιμάται ότι επηρέασε ως και 1.500 εφαρμογές από 876 δημιουργούς, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε πως πλέον το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει μία σειρά εργαλείων για δημιουργούς εφαρμογών, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να εξακριβώσουν ποιοι χρήστες επηρεάστηκαν.

Το Facebook συνιστά στους χρήστες του να κάνουν login σε οποιαδήποτε εφαρμογή στην οποία έχουν δώσει πρόσβαση στις φωτογραφίες τους, ώστε να ελέγξουν σε ποιες φωτογραφίες έχει πρόσβαση η κάθε εφαρμογή.