Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μικρό τροχαίο για αυτόνομο όχημα της Apple



Ένα αυτόνομο όχημα της Apple ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το BBC, το αυτοκίνητο, ένα τροποποιημένο Lexus RX450h με αισθητήρες για αυτόνομη κίνηση, χτυπήθηκε στο πίσω μέρος από έναν οδηγό με Nissan Leaf. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αν και τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Όπως αναφέρει το Reuters, το αυτοκίνητο χτυπήθηκε ενώ έμπαινε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα κεντρικά της εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ μέσα στον Αύγουστο.

Στελέχη της Apple δεν έχουν μιλήσει δημόσια για το πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, αλλά, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα στο πλαίσιο υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη, η εταιρεία φαίνεται να έχει τουλάχιστον 5.000 άτομα να δουλεύουν στο πρόγραμμα αυτό. Υπενθυμίζεται πως στον τομέα ήδη δραστηριοποιούνται εταιρείες όπως η Alphabet (Google), μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors κ.α.

Οι εικασίες οργιάζουν σχετικά με το ποιος ακριβώς είναι ο στόχος του προγράμματος- ένα πλήρες αυτοκίνητο από την Apple ή η ανάπτυξη της τεχνολογίας για χρήση σε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, πλέον είναι γνωστό πως η εταιρεία έχει 66 αυτοκίνητα σε δρόμους, με 111 οδηγούς που εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα.