Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Tο κλείσιμο των recent apps δεν βελτιώνει τη μπαταρία του iPhone



H Apple κατέρριψε και επίσημα έναν από τους μύθους του iPhone, ότι δηλαδή το κλείσιμο των πρόσφατων εφαρμογών (force-closing apps) στο multitasking view, μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση της μπαταρίας στο κινητό.

Ένας κάτοχος iPhone είχε στείλει μήνυμα στον Tim Cook για να του θέσει το παραπάνω ερώτημα. Τελικά το απαντητικό email δεν ήρθε από τον Cook, αλλά από τον επικεφαλής του iOS Craig Federighi, που απάντησε απλά και λακωνικά με (δύο) όχι.

Φανταζόμαστε ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο email που έχει λάβει η Apple, αλλά ο Caleb ήταν ο τυχερός που έλαβε απάντηση.

Σε αντίθεση με το Android που επιτρέπει σε third-party apps να τρέχουν στο background ως υπηρεσία, το iOS περιορίζει το πραγματικό multitasking σε μερικά από τα δικά του system apps. Κάθε φορά που ένα non-system app, φεύγει από μπροστά, το iOS το κλείνει. Αυτά που βλέπουμε στο multitasking view είναι στατικές εικόνες και συντομεύσεις για να ανοίξεις τα recent apps ξανά από την αρχή. Στόχος της Apple είναι να διασφαλίσει ότι το iOS τρέχει τόσο καλά όσο πρέπει και να μην καταναλώνεται μπαταρία.