Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κι όμως υπάρχει κατάλληλη ώρα για τα post σου στα Social Media



Εκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις παγκοσμίως δραστηριοποιούνται στα social media για να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους. Στόχος όλων είναι να συγκεντρώσουν πολλά likes κααι κοινοποιήσεις.

Πότε είναι λοιπόν είναι h καταλληλότερη ημέρα της εβδομάδας και ώρα της ημέρας για να ανεβάσει κανείς ένα ποστ στο Facebook, μια φωτογραφία στο Instagram ή ένα στιγμιότυπο στο Snapchat; Η Brafton, εταιρία που δραστηριοποιείται στο Content Marketing έχεις τις απαντήσεις.

Facebook
Προς το τέλος της εβδομάδας, μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Αναρτήσεις γύρω στις 9 το πρωί ή λίγο μετά το μεσημέρι (μεταξύ 13.00- 15.00) τείνουν να έχουν αυξημένα views, άρα ίσως και περισσότερα like.

Twitter
Το μέσο της εβδομάδας θεωρείται ιδανικός χρόνος για κάποιο tweet, ώστε να έχει μέγιστη επιτυχία. Τις Τετάρτες προτιμήστε το μεσημέρι και λίγο αργότερα, μεταξύ 15.00- 18.00 το απόγευμα.

Linkedin
Χρησιμοποιείται κυρίως τις ώρες εργασίας. Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες απόγευμα μέχρι τις 17.00 θεωρούνται ιδανικές. Instagram Οι χρήστες εδώ είναι πιθανότερο να μπουν στην πλατφόρμα κυρίως κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Για περισσότερα like και σχόλια, προτιμήστε το διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής από το μεσημέρι κι έπειτα, μέχρι αργά το βράδυ. YouTube Για μεγαλύτερη απήχηση στα βίντεό σας, επιλέξτε να δημοσιεύετε το περιεχόμενο Σάββατο ή/και Κυριακή μεταξύ 09.00-11.00 το πρωί. Πέμπτες και Παρασκευές νωρίς το απόγευμα επίσης έχουν αποδειχθεί καλές ώρες για προσέλκυση views.

Snapchat
Επειδή θεωρείται γενικά νυχτερινή «συνήθεια», ιδανικό διάστημα είναι μεταξύ 10 το βράδυ και 01.00 μετά μεσάνυχτα. Αν και γενικά, όλες οι μέρες θεωρούνται καλές αφού πρόκειται για ένα μέσο, το οποίο οι χρήστες τσεκάρουν συνεχώς.

Pinterest
Τα σαββατοκύριακα προτείνονται ως καταλληλότερο χρονικό διάστημα και η ώρα δεν παίζει καμία σημασία.

Tumblr
Περιεχόμενο που θα ανέβει μετά τις 10 το βράδυ θεωρείται πιθανότερο για επιτυχία, ενώ η Κυριακή προτείνεται ως καταλληλότερη ημέρα της εβδομάδας