Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 -

Επαναλειτουργεί σύμφωνα με τον Elon Musk το εργοστάσιο της Tesla στο ΦρίμοντTην επαναλειτουργία του εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας που διέκοψε τη λειτουργία του για δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας «έλλειψης εξαρτημάτων» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 8%, όταν το Bloomberg μετέδωσε ότι η παραγωγή του οχήματος Model 3, που παράγει η Tesla και είναι συγκριτικά το φθηνότερο από τα μοντέλα της, έχει προσωρινά ανασταλεί.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά για τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων της εταιρείας.

«Το Φρέμοντ έκλεισε για δύο ημέρες (ελλείψει εξαρτημάτων) και άρχισε να επαναλειτουργεί χθες(Τετάρτη)» έγραψε ο Elon Musk σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον μερικοί εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν άδεια την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «Electrek» ανέφερε ότι ο Elon Musk δήλωσε στους εργαζόμενους ότι η παραγωγή του Model 3 και του (μικρού SUV) Model Y θα επιταχυνθεί σε καθεστώς πλήρους παραγωγής, μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Αντιμετωπίζουμε ζητήματα με την προμήθεια μερικών εξαρτημάτων. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία να κλείσουμε το Φρίμοντ για λίγες ημέρες και να κάνουμε αναβαθμίσεις και συντήρηση του εξοπλισμού» ανέφερε ο Musk σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την αναφερόμενη ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων.

Ο Musk είπε επίσης ότι η εταιρεία του αυξάνει την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων Model S και Model X στις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής, οι οποίες θα επιστρέψουν σύντομα στις διπλές βάρδιες, σύμφωνα με το «Electrek».