Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Daimler: Ανεβάζει ταχύτητα στη μάχη με την Tesla



Tην πρώτη σειρά ηλεκτρικών μοντέλων Mercedes- Benz παρουσίασε η γερμανική Daimler, η οποία έρχεται να προστεθεί στους μεγάλους ανταγωνιστές της αμερικανικής Tesla.  

Η κορυφαία κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο είχε σχεδιάσει να δαπανήσει 10 δισ. ευρώ για τη δυναμική είσοδό της στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά τελικά, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος, Ντίτερ Τσέτσε, οι επενδύσεις ήταν «ακόμη μεγαλύτερες», χωρίς πάντως να διευκρινιστεί το ακριβές ύψος τους. 

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να ποντάρουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και το κάνουμε με όλες τις δυνάμεις μας» τόνισε ο Τσέτσε.

Το EQC της Daimler θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης, αλλά και σε εργοστάσιο της Κίνας, όπου όμως η παραγωγή θα διατίθεται μόνο στην τοπική αγορά. Ο Τσέτσε εξέφρασε την πεποίθηση ότι το στοίχημα αυτό θα είναι επικερδές, σημειώνοντας πως το EQC θα προσφέρει «το καλύτερο πακέτο» σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα στην αγορά. Απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει την τιμή του.