Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Apple: Bασίζεται ολοένα και περισσότερο σε Κινέζους προμηθευτές



Η Apple συνεργάζεται με όλο και περισσότερους Κινέζους προμηθευτές για την παραγωγή των iPhones, σύμφωνα με το Nikkei, αποτελώντας ένα σημάδι πως ο τεχνολογικός ανταγωνισμός των Κινέζων συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν τις τεχνολογικές φιλοδοξίες τους.

Η Luxshare Precision Industry λοιπόν, αναμένεται να κατασκευάσει το 3% των επερχόμενων iPhone 13, ενώ τα απαραίτητα εξαρτήματα θα τα προμηθευτεί από δύο άλλες εταιρίες που εξαγόρασε πέρυσι. Η ταϊβανέζικη Casetek θα την προμηθεύσει με τα μεταλλικά πλαίσια και η νοτιοκορεάτικη Cowell θα την προμηθεύσει με τους φακούς των πίσω καμερών.

Η Luxshare κερδίζει διαρκώς έδαφος έναντι των Ταϊβανέζων ανταγωνιστών της, Foxconn και Pegatron, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ξεκινήσει την κατασκευή του iPhone Pro 13 αυτό το μήνα, μία μεγάλη εξέλιξη για την εταιρία καθώς δεν έχει κατασκευάσει ποτέ ξανά iPhones μόνη της. Μάλιστα οι νεοεισερχόμενοι στην αλυσίδα προμηθευτών της Apple, κανονικά ξεκινάνε κατασκευάζοντας παλαιότερα iPhone μοντέλα. Η Apple αναμένεται να παράγει συνολικά 95 εκατομμύρια iPhones μέχρι τον Ιανουάριο.