Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Airbus: Δείτε τον πρώτo αυτόματo εναέριο ανεφοδιασμό με μεγάλα αεροσκάφη



Η Airbus Defense and Space πραγματοποίησε επίδειξη αυτόματου εναέριου ανεφοδιασμόυ (A3R) με μεγάλο αεροσκάφος δέκτη, που πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά για την εταιρεία καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος δοκιμών και ανάπτυξης τύπου A310 ιδιοκτησίας της εταιρείας πραγματοποίησε επτά αυτόματες επαφές με αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-30A (A330 MRTT ) της βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (RAAF).

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε πέρα από τις ακτές της νότιας Ισπανίας στις 20 Ιουνίου, αν κι η εταιρεία εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου αργότερα. Οι δοκιμές κράτησαν δυο ώρες σε συνεργασία με την RAAF που αναφέρεται ότι συνεργάζεται με την Airbus για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί επίδειξη αυτόματου εναέριου ανεφοδιασμού με δέκτη ένα μαχητικό αεροσκάφος. Το σύστημα δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό στο αεροσκάφος δέκτη και έχει ως στόχο να μειώσει το φόρτο εργασίας των χειριστών των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, να βελτιώσει την ασφάλεια πτήσεων και να βελτιστοποιήσει το ρυθμό ανεφοδιασμού.

Δείτε το βίντεο

Παρακολουθήστε την animated παρουσίαση