Γλυκοπατάτες ογκρατέν στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
O πουρές είναι η τέλεια επιλογή για γαρνιτούρα και σήμερα θα τον κάνεις με γλυκοπατάτα.
Υλικά
3 γλυκοπατάτες, 1,5 κιλό
100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
βούτυρο, σε κομματάκια
σιρόπι σφενδάμου
θυμάρι, φρέσκο
Εκτέλεση
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
Είναι θρεπτική, ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή, και φέρνει στο τραπέζι την πιο οικεία γεύση της ελληνικής κουζίνας. Η κοτόσουπα αυγολέμονο είναι ιδανική για τις κρύες μέρες, για όταν είμαστε άρρωστοι, αλλά και για τις οικογενειακές, γιορτινές συγκεντρώσεις.
Φτιάξτε ένα θρεπτικό κυρίως γεύμα.
Υλικά:
250 γρ. ρύζι
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα
Για τη μαρινάδα: