Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 -

πιπέρι



Γλυκοπατάτες ογκρατέν στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere



Πουρές γλυκοπατάτας

O πουρές είναι η τέλεια επιλογή για γαρνιτούρα και σήμερα θα τον κάνεις με γλυκοπατάτα.

Υλικά

3 γλυκοπατάτες, 1,5 κιλό
100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
βούτυρο, σε κομματάκια
σιρόπι σφενδάμου
θυμάρι, φρέσκο

Εκτέλεση



Γλυκοπατάτες ογκρατέν στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere



Κοτόσουπα αυγολέμονο

Είναι θρεπτική, ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή, και φέρνει στο τραπέζι την πιο οικεία γεύση της ελληνικής κουζίνας. Η κοτόσουπα αυγολέμονο είναι ιδανική για τις κρύες μέρες, για όταν είμαστε άρρωστοι, αλλά και για τις οικογενειακές, γιορτινές συγκεντρώσεις.



Θρεπτικότατο ρεβιθόρυζο

Φτιάξτε ένα θρεπτικό κυρίως γεύμα.

Υλικά:

250 γρ. ρύζι

400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1/3 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:



Σουβλάκια κοτόπουλο με λεμόνι και πιπέρι

Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα

Για τη μαρινάδα: