Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Όμορφες φθινοπωρινές εικόνες στη Βοστόνη



Η πρωτεύουσα της πολιτείας της Μασαχουσέτης είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στις ΗΠΑ και είναι χτισμένη στα βόρεια της Ανατολικής Ακτής, εκεί όπου εκβάλει ο ποταμός Charles.

Η Βοστόνη είναι γνωστή ως η πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ, καθώς εδώ βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα κορυφαία πανεπιστήμια MIT και Harvard. Η αντισυμβατική πόλη της Αμερικής με την νεανική καρδιά, απ’ όπου ξεκίνησε ο αγώνας για την Ανεξαρτησία, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Ο επισκέπτης θα κάνει βόλτα στο Back Bay και το Beacon Hill, με τα σπίτια βικτοριανής αισθητικής και τα πέτρινα πεζοδρόμια. Θα πάρει μια γεύση από την ιστορία της πόλης, περπατώντας κατά μήκος της Διαδρομής της Ελευθερίας (Freedom Trail), όπως ονομάζεται η περιήγηση σε 16 ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, τα οποία καλύπτουν δυόμισι περίπου αιώνες αμερικανικής ιστορίας, από τα χρόνια ακόμα της αποικιοκρατίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Old State House, στην αρχή της οδού Washington Street το οποίο χτίστηκε το 1713, λειτούργησε σαν κυβερνητικό κτίριο και σήμερα είναι το παλαιότερο κτίριο της πόλης. Ακόμη, το σπίτι του επαναστάτη κατά των Αγγλων Paul Revere, το οποίο χτίστηκε κοντά στα 1680 και είναι το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο στο κέντρο της Βοστόνης.

Το Boston Common είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης με σιντριβάνια, αγάλματα και μνημεία. Στα δυτικά του πάρκου μπορεί κανείς να κάνει βόλτα στη λίμνη με σκάφος σε σχήμα κύκνου. Η πόλη διαθέτει φημισμένες ομάδες μπέιζμπολ, χόκεϊ και μπάσκετ. Μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες μπάσκετ στην Αμερική με έδρα τη Βοστόνη είναι οι Μπόστον Σέλτικς και στο μπέιζμπολ η Μπόστον Ρεντ Σοξ.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Βοστόνη / Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,15 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 12 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Παρισιού και 11 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.