Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ικαρία



Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σάμο και τη Μύκονο και έχει επίμηκες σχήμα με διεύθυνση ΒΑ - ΝΔ. To όνομά του προέρχεται από τον ελληνικό μύθο του Ίκαρου και του Δαίδαλου.

Η Ικαρία έχει μια πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που διασώζονται στο πέρασμα των αιώνων. Η ικαριώτικη διάλεκτος, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων και τα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρούν τη μοναδική ιστορία της Ικαρίας. Πολλά έθνη προσπάθησαν να καταλάβουν το νησί, αλλά υπήρχε πάντα μια ισχυρή αντίσταση από τους ντόπιους.

Όλο το νησί έχει μια άγρια ​​φυσική ομορφιά, που προσελκύουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλο τον κόσμο! Πρόκειται για ένα ορεινό νησί με ​​πράσινες κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και με εξωτικές παραλίες που συνθέτουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα. Η Ικαρία έχει πλούσια βλάστηση, βιοποικιλότητα και αφθονία νερού. Πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας ζουν εκεί. Το κλίμα της χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό, με ισχυρούς ανέμους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το γεωλογικό και γεωμορφολογικό περιβάλλον του νησιού, το καθιστού μοναδικό Γεωτόπο.

Ο χρόνος δεν περνά ποτέ στην Ικαρία! Το νησί της μακροζωίας! Η Ικαρία είναι ένα από τις λίγες περιοχές στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι ζουν πάνω από την ηλικία των 90! Θα πρέπει να έρθετε στην Ικαρία, να ζήσετε σαν τους ντόπιους και να ανακαλύψετε τα μυστικά τους για τη ζωή και τη μακροζωία.

Οι Ικαριώτες ασχολούνται σήμερα με τον τουρισμό, τη γεωργία και την αλιεία. Τα κυριότερα γεωργικά προϊόντα είναι το περίφημο κόκκινο κρασί «Πράμνειος Οίνος», το τσίπουρο, το ελαιόλαδο, το μέλι και τοπικά γλυκά. Υπάρχουν επίσης πολλές μυστικές συνταγές να μάθετε από την Ικαριακή γαστρονομία και διατροφή και φυσικά να δοκιμάσετε χειροποίητες λιχουδιές από τους ντόπιους.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ικαρίας, είναι τα περίφημα πανηγύρια, όπου οι άνθρωποι χορεύουν όλη μέρα Ικαριώτικος, πίνουν κόκκινο κρασί και τρώνε γίδα βραστή (ρασκό).

Η Ικαρία περιμένει τους επισκέπτες να μάθουν, να διασκεδάσουν και να γίνει ένα με τους ντόπιους.