Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το χωριό της Τυνησίας που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί



Με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε νησί της Ελλάδας ωστόσο το γραφικό χωριό σε αποχρώσεις λευκού και μπλε, βρίσκεται στην Τυνησία.

Με τα λευκά σπίτια με τα καφασωτά μπαλκόνια, τις χαρακτηριστικές λουλακί πόρτες, τα γραφικά δρομάκια και τα περίτεχνα παράθυρα που στολίζουν μπουκαμβίλιες, το Σίντι Μπου Σαΐντ είναι προορισμός από μόνο του.

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, το παραδοσιακό χωριό ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες με τη μοναδική του θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ο επισκέπτης αξίζει να απολαύσει ένα καφέ σε ένα παραδοσιακό αραβικό καφενέ και να περπατήσει στα  πλακόστρωτα δρομάκια, που είναι γεμάτα με καταστήματα καλλιτεχνικών έργων, σουβενίρ και γραφικά καφέ.

Το μουσείο Dar el-Annabi, χτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα, ήταν θερινό θέρετρο και πλέον φιλοξενεί κέρινες φιγούρες, πίνακες ζωγραφικής και αντίκες.

Το παλάτι Ennejma Ezzahra χτίστηκε κατά τον 20ό αιώνα και σήμερα σώζεται ως μουσείο ενώ στεγάζει επίσης το Κέντρο Αραβικής και Μεσογειακής Μουσικής.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

sainmapΣίντι Μπου Σαΐντ / Τυνησία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δηνάριο Τυνησίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,03 Δηνάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για την Τύνιδα είναι 5 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από την Τύνιδα φτάνει κανείς στο Σίντι Μπου Σαΐντ οδικώς σε περίπου 30 λεπτά.

ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ ΤΥΝΗΣΙΑ