Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 -

Τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα σεντόνια. Τι πρέπει να αποφεύγετεΤα καθαρά και μυρωδάτα σεντόνια είναι το ιδανικό για έναν ξεκούραστο και απολαυστικό ύπνο.

 

Ωστόσο, κάποια λάθη στο πλύσιμο τους μπορεί να τα καταστρέψουν ή να τα κάνουν σκληρά.

Δείτε παρακάτω ποια είνα τα πιο συνηθισμένα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε...

Δεν τα πλένετε όσο συχνά πρέπει

Σε αντίθεση με τα αγαπημένα σας τζιν, τα σεντόνια δεν φθείρονται τόσο με τις πολλές ή απανωτές πλύσεις. Επιπλέον, κάθε βράδυ διάφορα βακτήρια κι ο ιδρώτας μας εισχωρούν στην ύφανσή τους γεγονός που κάνει το φρεσκάρισμά τους απαραίτητο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να κρατήσετε τα σεντόνια σας μακριά από το πλυντήριο είναι 2 εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με το ιδανικό σενάριο, καλό είναι να τα πλένετε κάθε 6-7 ημέρες.

Γεμίζετε με πολλά ρούχα το πλυντήριο

Είναι μεγάλο λάθος να στριμώχνετε τα σεντόνια μαζί με τα υπόλοιπα (πολλά) ρούχα στο πλυντήριο. Τα σεντόνια χρειάζονται χρόνια για να καθαρίσουν σε βάθος.

Τα βάζετε στο στεγνωτήριο μαζί με τις πετσέτες σας

Μπορεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά τα σεντόνια στεγνώνουν πιο σύντομα και γρήγορα από τις πετσέτες γιατί η ύφανσή τους είναι πιο λεπτή και ελαφριά. Αν δε θέλετε να βάλετε στεγνωτήριο μόνο για τα σεντόνια σας, επιλέξτε να τα συνδυάσετε με τα ελαφριά βαμβακερά ρούχα σας.