Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Ποια είναι τα πιο μολυσμένα αντικείμενα που έχουμε σπίτι μαςΣυνήθως, όταν καθαρίζετε το σπίτι σας επιμένετε στις πιο βρώμικες εμφανισιακά επιφάνειες, έτσι ώστε να βρουν και πάλι την παλιά τους γυαλάδα και λάμψη. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που η βρωμιά έχει εγκατασταθεί σε ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να μην το έχετε εντοπίσει. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μπορεί να ξεχνάτε να απολυμάνετε, καθώς τα μικρόβια που περιέχουν ξέρουν να κρύβονται καλά. Δείτε προσεκτικά ποια είναι  και ξεκινήστε το καθάρισμα τους με τους παρακάτω τρόπους.

Τηλεκοντρόλ

Ανά πάσα στιγμή το τηλεκοντρόλ μπορεί να έρθει σε άμεση επαφή με τα γυμνά μας δάχτυλα. Τα μικρόβια που περιέχει μεταφέρονται στα χέρια μας και στη συνέχεια σε ο,τιδήποτε άλλο αγγίξουμε. Χρειάζεται, λοιπόν, συχνό καθάρισμα με ένα βρεγμένο πανί με ζεστό νερό και λευκό ξίδι. Αφού τρίψετε όλη την επιφάνειά του και επιμείνετε στα σημεία ανάμεσα στα κουμπιά, τότε περάστε το με ένα καθαρό, στεγνό πανί και δείτε το να λάμπει σαν καινούριο.

Νεροχύτης και Σφουγγάρι Πιάτων

Τα μικρόβια λατρεύουν να εγκαθίστανται σε μέρη που υπάρχει υγρασία γι’ αυτό και ο νεροχύτης και το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι το ιδανικό μέρος για αυτά. Για να τα εξαφανίσετε ξεκινήστε κόβοντας ένα λεμόνι στη μέση. Στη συνέχεια ρίξτε επάνω στο μισό λεμόνι μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε με αυτό όλον τον νεροχύτη από άκρη σε άκρη και τις βρύσες. Αφού καθαρίσετε όλη την επιφάνειά του ξεπλύνετέ την με νερό. Το σφουγγάρι, το οποίο χρειάζεται να ανανεώνετε ανά 15 μέρες, μπορείτε να το αποστειρώσετε βάζοντάς το μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ή πλένοντάς το στο πλυντήριο πιάτων μια φορά.

Πόμολα

Σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στη μέρα αγγίζετε τα πόμολα από τις πόρτες του σπιτιού σας και αναλογιστείτε ύστερα πόσο συχνά τα καθαρίζετε. Αρχίστε τον καθαρισμό τους σήμερα κιόλας με ένα υλικό που δεν σας είχε περάσει από το μυαλό, την κέτσαπ. Βάλτε λίγη σε ένα μπολάκι και κόψτε μερικά φύλλα από ρολό κουζίνας. Με το ένα χέρι πιάστε το πόμολο και με το άλλο με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώστε μικρή ποσότητα κέτσαπ. Για να μην υπάρξει κίνδυνος να λερωθούν οι πόρτες ή το πάτωμα μπορείτε να έχετε αφαιρέσει τα πόμολα από τις πόρτες. Τρίψτε με το χαρτί κουζίνας και την κέτσαπ τα μπρούτζινα ή μεταλλικά σας πόμολα μέχρι να φύγουν εντελώς οι λεκέδες. Σκουπίστε, ύστερα, με καθαρό χαρτί όση κέτσαπ έχει περισσέψει και ξεβγάλετε τα με νερό και σαπούνι για περισσότερη λάμψη.

Χαλάκι μπάνιου

Το χαλάκι του μπάνιου θέλει συχνότερο καθάρισμα από όσο ίσως νομίζατε. Γι’ αυτό φροντίστε να το καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα πλένοντάς το στο πλυντήριο ρούχων σε μεγάλη θερμοκρασία. Αν δεν είναι χρωματιστό και δεν κινδυνεύει να χαλάσει η σύστασή του προσθέστε και χλωρίνη κατά το πλύσιμό του. Ελέγξτε για το αν έχει ετικέτα στο κάτω μέρος του με οδηγίες πλυσίματος.

Κουρτίνα μπάνιου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία ελκύουν τα μικρόβια. Το ίδιο ισχύει και για την κουρτίνα του μπάνιου που είναι ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα και γι’ αυτό πολλές φορές μουχλιάζει στο κάτω μέρος της. Για να προλάβετε την ανάπτυξη της μούχλας περάστε την με ένα στρώμα baby oil. Εάν έχει ήδη κάνει τέτοιους ανεπιθύμητους λεκέδες χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα και χλιαρό νερό για να την καθαρίσετε.

Πάγκος κουζίνας

Απολυμάνετε τον πάγκο της κουζίνας σας φτιάχνοντας ένα μίγμα από ζεστό νερό και λευκό ξίδι σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Η αναλογία που χρειάζεστε είναι για ένα ποτήρι ζεστού νερού, μισό ποτήρι λευκό ξίδι. Ψεκάστε την επιφάνεια του πάγκου κουζίνας και σκουπίστε, ύστερα, με βαμβακερό, στεγνό πανί. Μπορείτε να προσθέσετε και 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας για να μυρίζει ακόμα πιο ευχάριστα η κουζίνα σας.