Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πετσέτες Θαλάσσης: Αυτός είναι ο Μοναδικός τρόπος για να τις Πλένετε



Οι πετσέτες παραλίας χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση από τις πετσέτες που έχετε στο σπίτι σας. Δείτε τον καλύτερο τρόπο για να τις καθαρίζετε και να διατηρείτε τα χρώματά τους ζωντανά για πολύ περισσότερο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά το μπάνιο σας είναι να κρεμάσετε τις πετσέτες παραλίας για να στεγνώσουν. Είναι σημαντικό να τις αφήσετε να στεγνώσουν εντελώς πριν τις βάλετε στο πλυντήριο.

 

thehomeissue_petseta01

Τινάξτε τις πετσέτες σας καλά για να φεύγει η άμμος.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε στις πετσέτες σας ένα καλό τίναγμα. Η άμμος φεύγει πιο εύκολα από μια στεγνή παρά από μια βρεγμένη πετσέτα. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό μιας και αν δεν τις τινάξετε και τις βάλετε κατευθείαν στο πλυντήριο μπορεί να κολλήσει η άμμος για πάντα στις ίνες των πετσετών σας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές πετσέτες θαλάσσης γίνονται μετά από κάποια χρόνια χρήσης σκληρές.

Αν οι πετσέτες σας είναι ήδη σκληρές και θέλετε να τις μαλακώσετε τότε μπορείτε να γεμίσετε μια λεκάνη με νερό, να προσθέσετε 1-2 φλ. λευκό ξίδι και να τις αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο μείγμα. Έπειτα βάλτε τις στο πλυντήριο κανονικά. Αν οι πετσέτες σας δεν είναι σκληρές τότε μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο όπως κάνετε συνήθως. Καλό είναι να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης καθώς αυτό τις κάνει λιγότερο απορροφητικές.

Το άπλωμα της πετσέτας μετά το μπάνιο είναι απαραίτητο πριν το πλύσιμο.

Το άπλωμα της πετσέτας μετά το μπάνιο είναι απαραίτητο.

Αφού τελείωσει το πλύσιμο, απλώστε τις κανονικά.