Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώσουμε γρήγορα το κρέας



Συχνά τυχαίνει να θέλουμε να ξεπαγώσουμε το κρέας που είχαμε στην κατάψυξη για να το μαγειρέψουμε, πιο γρήγορα από τον συνηθισμένο χρόνο.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι να ξεπαγώσετε πιο γρήγορα το κρέας σας με ασφάλεια. Ειδικοί, μάλιστα, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια συνέκριναν τους δύο τρόπους για να καταλήξουν στο ποιος είναι ο καλύτερος.

Ο πρώτος τρόπος είναι η απόψυξη σε κρύο νερό. Τοποθετείτε το παγωμένο προϊόν σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και βάζετε τη συσκευασία σε ένα μεγάλο δοχείο με κρύο νερό. Το σημαντικό είναι να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά. Η μέθοδος αυτή είναι πιο γρήγορη από την απόψυξη εντός ψυγείου και διατηρεί το προϊόν σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων. Ξεκινήστε με χαμηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε στη συνέχεια σε υψηλότερη θερμοκρασία. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ γρήγορη και βολική, καθώς δεν χρειάζεται πολλή προσοχή, όπως στην περίπτωση απόψυξης στο νερό. Ωστόσο θα πρέπει να μαγειρέψετε αμέσως το φαγητό ώστε να μην αναπτυχθούν βακτήρια.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τρόπους, οι ειδικοί συνιστούν την απόψυξη στο μικροκυμάτων, αν και επισημαίνουν ότι γενικά ο καλύτερος τρόπος είναι η απόψυξη εντός ψυγείου.