Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Mυστικά για πιο υγιή μαλλιά



Tα υγιή μαλλιά δίνουν σίγουρα άλλον αέρα... αυτοπεποίθησης και αναδεικνύουν ακόμα καλύτερα ακόμα και το πιο περίπλοκο χτένισμα.

Δείτε μερικά μυστικά για πιο υγιή μαλλιά με πιο ανθεκτικές και πιο λαμπερές τρίχες.

Αν έχετε “ψαλίδα” και οι τρίχες σπάνε εύκολα: Δοκιμάστε ένα σαμπουάν με μεγαλύτερη ενυδατική δράση. Τα σύγχρονα σαμπουάν δεν αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την τρίχα. Επίσης προσπαθήστε να περιορίσετε την υψηλή θερμοκρασία στα μαλλιά (πιστολάκι, σίδερο) και φροντίστε να κόβετε τακτικά τις άκρες τις τρίχας για να την ενδυναμώσετε.

Αν το χρώμα των μαλλιών σας μοιάζει “θαμπό”: Προμηθευτείτε κάποιο σπρέι με προστατευτικά έλαια εναντίον της υψηλής θερμοκρασίας. Χρησιμοποιήστε το ακριβώς πριν χτενιστείτε. Στο τέλος ψεκάστε τα μαλλιά σας με σπρέι από “ελαφρά έλαια”, όπως το καρυδέλαιο και το αμυγδαλέλαιο, για να δώστε έξτρα λάμψη.

Αν η τρίχα είναι λεπτή και επίπεδη: Πριν το χτένισμα, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν που προσφέρει όγκο στα μαλλιά. Συνήθως αυτά τα προϊόντα (αφρός, σπρέι) περιέχουν αμινοξέα που αυξάνουν την διάμετρο της τρίχας.

Αν θέλετε πιο “μαλακά” μαλλιά: Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μετά το λούσιμο κοντίσιονερ που να περιέχει βούτυρο καριτέ ή γλυκερίνη. Αυτές οι δύο ουσίες καταπολεμούν την ξηρότητα και περιορίζουν το φριζάρισμα.