Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Με αυτόμπαχαρικό θα χάσεις τρεις φορές περισσότερο λίπος



Η ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών και πολλές είναι οι δίαιτες που προτείνουν αντί για αλάτι, να δοκιμάζουμε να προσθέτουμε μπαχαρικά στη μαγειρική μας, ώστε να δώσουμε στο φαγητό μας γεύση. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η παρούσα έρευνα δεν σας προτείνει να κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Αρκεί να καταναλώνετε περισσότερο κύμινο!

Το «μαγικό» κύμινο προέρχεται αρχικά από την Αίγυπτο, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως συστατικό φαγητού και ως φαρμακευτική ουσία στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία, στην Κίνα και στις Μεσογειακές χώρες. Ίσως να μην πρόκειται για ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά η παρακάτω έρευνα θα σας κάνει να αλλάξετε συνήθειες.

Το πείραμα και τα αποτελέσματα

Οι επιστήμονες, το άρθρο των οποίων δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Complementary Therapies in Clinical Practice, εξέτασαν 88 υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες, που ήθελαν να αδυνατίσουν και είχαν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία.

Τις χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή, κατά την οποία μείωσαν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 500. Η μία εκ των δύο όμως κατανάλωνε καθημερινά ένα γιαούρτι με τρία γραμμάρια κύμινο, ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωνε σκέτο το γιαούρτι. Μετά από μόλις 3 μήνες προσπάθειας, η ομάδα του κυμίνου έχασε κατά μέσο όρο 50% περισσότερο βάρος από την ομάδα με το σκέτο γιαούρτι.

Επίσης, μείωσαν το ποσοστό του σωματικού τους λίπους κατά 14.64% ή σχεδόν τρεις φορές το βάρος που έχασε η ομάδα ελέγχου. Επιπλέον, η ομάδα που κατανάλωσε κύμινο μείωσε το λίπος της μέσης και το δείκτη μάζας σώματος περισσότερο από την ομάδα ελέγχου.

Μια εκπληκτική ακόμα συνέπεια ήταν η μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα (πτώση 23 μονάδων σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που έπεσε μόνο κατά 5 μονάδες). Οι ερευνητές φυσικά συμπέραναν ότι η μεγάλη απώλεια βάρους σημειώθηκε λόγω της κατανάλωσης αυτού του μπαχαρικού, το οποίο αύξησε τον ρυθμό μεταβολισμού. Προσθέστε λοιπόν κύμινο στα γεύματά σας: αποτελεί ένα φθηνό και νόστιμο μέσο αδυνατίσματος.