Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μασάζ στα πόδια πριν τον ύπνο - Για πραγματική χαλάρωση και ξεκούραση



Να τρίβετε τα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο!

Το μασάζ είναι η καλύτερη τεχνική για χαλάρωση και επίσης έχει θετικές επιπτώσεις στη γενική υγεία.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι το αυτομασάζ ...

Το μασάζ βελτιώνει το μεταβολισμό, διεγείρει την έκκριση του ιδρώτα, κινητοποιεί το λίπος και βελτιώνει τη ροή του αίματος. Το μασάζ είναι, επίσης, καλό για την ομορφιά του δέρματος, διότι το καθιστά εύπλαστο και υγιές για να έχετε μια νεανική εμφάνιση. Το μασάζ βοηθά στην εξάλειψη του γαλακτικού οξέος, διευκολύνει την πέψη και κάνει τους μύες να τεντώνονται και να χαλαρώνουν αντανακλαστικό.

Να κάνετε μασάζ ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένα σημεία των ποδιών (δηλαδή ρεφλεξολογία) για να ανακουφιστούν τα συμπτώματα διαφόρων παθήσεων και βοηθάει στη βελτίωση και τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του οργάνου.

Συνιστάται να κάνετε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική εάν το μασάζ διαρκεί από 10 έως 15 λεπτά.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός νευρικών απολήξεων συγκεντρώνονται στα πέλματα και τα αντίθετα άκρα των ίδιων νεύρων εξαπλώνονται σε όλα τα άλλα μέρη του σώματος. Κατά συνέπεια, τα πόδια αντιπροσωπεύουν ένα χάρτη ολόκληρου του σώματος.

Στην πραγματικότητα, το μασάζ σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, πιέζοντας τους αντίχειρές σας για λίγα δευτερόλεπτα θεραπεύει προβλήματα σε διάφορα σημεία του σώματος.