Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το κόλπο για να ανάψεις φωτιά με μία πλαστική σακούλα και νερό



Φαίνεται περίεργο, στην πραγματικότητα όμως ένας Ισπανός από τα 19 του χρόνια έχει επισκεφθεί περισσότερες από 400 αχαρτογράφητες περιοχές προσπαθώντας να επιβιώσει.

Σήμερα, στα 36 του, το επάγγελμά του είναι κάτι αντίστοιχο αφού έχει αναλάβει να «εγκαταλείπει» παράτολμους παραθεριστές σε μακρινά και έρημα νησιά, στα οποία έχει αρχικά προσπαθήσει να επιβιώσει ο ίδιος.

Ο λόγος για τον Alvaro Cerezo, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα κέρδισε το ενδιαφέρον των μίντια επειδή εφάρμοσε έναν τρόπο που ελάχιστοι θα φαντάζονταν για να ανάψει μία φωτιά σε παραλία.

Μία μικρή διάφανη πλαστική σακούλα την οποία έχει γεμίσει με θαλασσινό νερό και μία ξερή φλούδα καρύδας ήταν το μόνο που χρειάστηκε ο επαγγελματίας ναυαγός. Ο Cerezo χρησιμοποιεί την πλαστική σακούλα όπως έναν μεγεθυντικό φακό και την τοποθετεί πάνω από την ξερή φλούδα καρύδας με τέτοιο τρόπο ώστε να πέφτουν πάνω της οι ακτίνες του ήλιου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φλούδα καρύδας αρχίζει να βγάζει καπνούς και στη συνέχεια παίρνει φωτιά.

«Έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για να ανάψω φωτιά τόσες φορές», λέει ο Cerezo εξηγώντας ωστόσο ότι προκαλεί πραγματική έκπληξη στον κόσμο. Όπως τονίζει επίσης, αν κάποιος ταξιδιώτης δεν κουβαλά μαζί του πλαστικές σακούλες μπορεί να βρει κάποια στις ακτές των νησιών καθώς τις παρασύρουν τα ρεύματα. Αυτό που πρέπει να προσέξουν ωστόσο είναι να είναι μην έχουν τρύπες ώστε να μην πέφτει το νερό πάνω στα ξερά χόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Cerezo έχει βοηθήσει περισσότερους από 500 παραθεριστές από backpackers μέχρι εκατομμυριούχους να ζήσουν τη ζωή του ναυαγού για μία εβδομάδα έναντι 1.500 δολάρια.