Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εννέα μοναδικές προτάσεις για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο



Η διαδικασία στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σίγουρα η πιο ευχάριστη και η πιο μαγική στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Όλοι μας έχουμε έντονες αναμνήσεις από τον στολισμό του δέντρου, τη μουσική, το γιορτινό κλίμα, τα ωραία στολίδια και τα λαμπάκια. Όλα μαζί, μας κάνουν να περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτήν την στιγμή και με μεγαλύτερη ακόμα ανυπομονησία όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλουμε πάντα να είναι μοναδικό και πρωτότυπο με τον πιο ωραίο στολισμό, φυσικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος στον στολισμό του δέντρου, οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πάρτε ιδέες και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Ακολουθούν 9 προτάσεις που αντιστοιχούν σε 9 θέματα στολισμού για να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς όποιο κι αν είναι το στυλ σας!

Νοσταλγία

Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με κεντρικό θέμα τα Νοσταλγικά Χριστούγεννα. Δώστε έναν ρομαντικό τόνο με μια νοσταλγική νότα στον στολισμό του δέντρου σας επιλέγοντας υπέροχες γυάλινες ζωγραφιστές μπάλες σε μοναδικές αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, με το αξεπέραστο και αριστοκρατικό βεραμάν να δίνει αβίαστα το νοσταλγικό αυτόν τόνο!

Συμπληρώστε την διακόσμηση του χώρου σας με πανέμορφα καρουζέλ, μουσικά κουτιά και όμορφα σκηνικά με παγωμένα τοπία που θα σας ταξιδεύουν και θα σας γαληνεύουν.

Χρυσός και Ασήμι

Μια πολύ καλή επιλογή είναι ο συνδυασμός του χρυσού και του ασημί. Οι γιορτές επιβάλουν τη λάμψη και την πολυτέλεια, εμείς την λατρεύουμε και σας προτείνουμε ότι πιο λαμπερό για τον στολισμό του δέντρου σας! Προτείνουμε λοιπόν ασημί και χρυσές μπάλες γυαλιστερές ή ματ, χιονισμένες ή παγωμένες για να ντύσουν μαγικά το πιο πολυτελές δέντρο.

Ο κλασικός συνδυασμός του χρυσού με το ασήμι δίνουν γενναιόδωρα την έξτρα λάμψη που επιτάσσουν τα Χριστούγεννα και δημιουργούν ένα επιβλητικό σκηνικό.

Το φανταστικό αποτέλεσμα ολοκληρώνουν τα πολλά led φωτάκια. Τολμήστε χρυσό και ασήμι και απογειώστε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με το διαχρονικό αυτό χρωματισμό και θα έχετε εγγυημένα ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Παιδικά

Η τρίτη πρόταση εμπνέεται από τα παιδικά όνειρα και τους μαγεμένους κόσμους.  Δημιουργήστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με υπέροχες μπάλες χρωματιστές, πλεκτά κρεμαστά στολίδια, κρεμαστά σπιτάκια ή ζαχαρωτά, μοναδικά ξωτικά και τρελές φιγούρες και συνθέστε ένα παιχνιδιάρικο δέντρο, συνθέτοντας ένα μαγικό σύνολο που φυσικά θα ολοκληρώσετε με πολλά led φωτάκια.

Ταξιδέψτε σε παραμυθένιους τόπους επιλέγοντας στολίδια με το ίδιο θέμα, βάλτε χριστουγεννιάτικες κάλτσες με δώρα και γλειφιτζούρια, όμορφα τρενάκια και χριστουγεννιάτικες ρόδες και μπείτε κατευθείαν στην μαγεία των Χριστουγέννων που μας κάνει να νιώθουμε σαν παιδιά.

Κάντε μια έκπληξη στους μικρούς σας φίλους και φροντίστε ώστε να να ζήσουν τα Χριστούγεννα όσο πιο μαγικά γίνεται!Εντυπωσιάστε τους και χαρίστε τους αμέτρητα χαμόγελα κάνοντας τους πρωταγωνιστές.

Vintage Χριστούγεννα

Μια αγαπημένη ιδέα για πρόταση στολισμού χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι να δημιουργήσετε μια Vintage ατμόσφαιρα. Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων ενός περασμένου αιώνα μπαίνοντας στο κλίμα μιας περασμένης εποχής. Επιλέξτε κόκκινες εντυπωσιακές μπάλες, ξύλινα στολίδια, υφασμάτινες ή κεραμικές φιγούρες, καρυοθραύστες και κρεμαστά σπιτάκια.

Δώστε αίγλη και ζεστασιά με τον μοναδικό συνδυασμό του κόκκινου με το ξύλο και φυσικά πλαισιώστε και αναδείξτε τον στολισμό με πλούσια led λαμπάκια με θερμό φωτισμό. Μια ιδέα που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους, αφού θα σας ταξιδεύει καθημερινά στον χρόνο δημιουργώντας όμορφες μαγικές και κινηματογραφικές εικόνες.

Ρομαντικά Χριστούγεννα

Μια διαφορετική πρόταση με πολύ ρομαντική διάθεση για εσάς που τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο λάμψη και ζωηρά χρώματα, αλλά είναι ευκαιρία για ρομαντισμό και υπέροχες μαγικές εικόνες. Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε επιλέγοντας γυάλινους θόλους, εντυπωσιακές μπαλαρίνες, μπάλες σε υπέροχα παστέλ χρώματα, φτερά και εξωτικά πουλιά θα συνθέσουν ένα μαγικό δέντρο με πολύ ρομαντική διάθεση.

Εδώ η επιλογή στα φωτάκια είναι καθαρά προσωπική, μιας και μπορείτε να δημιουργήσετε την γλυκιά αυτή ατμόσφαιρα και με θερμό φως, αλλά εάν επιλέξετε γυάλινα διακοσμητικά στολίδια θα ταιριάζει υπέροχα και το ψυχρό φως δίνοντας την αίσθηση μια όμορφης κρύας και παγωμένης νύχτας με ρομαντική μουσική και χορό στον πάγο.

Ολοκληρώστε την ρομαντική αυτή διάθεση προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο, όπως φαναράκια και κεριά, υπέροχα αλεξανδρινά και κλαδιά ή και πεταλούδες υφασμάτινες στις κουρτίνες που θα δένουν υπέροχα με την ρομαντική αισθητική του δέντρου.

Χριστούγεννα Ρετρό

Για πολλούς τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με παρελθοντικούς χρόνους, με όμορφες εικόνες από περασμένες δεκαετίες και αναμνήσεις ή και ιστορίες από το παρελθόν. Αν και εσείς τα Χριστούγεννα τα βλέπετε ως αφορμή για ταξίδι στο χρόνο, τότε επιλέξτε στολίδια με επιβλητικές ματ μαύρες μπάλες συνδυασμένες με το κλασικό χρυσό και την αντίθεση του λευκού, προσθέστε ξύλινες ταμπελίτσες με επιγραφές και υφασμάτινες κορδέλες.

Κλασικά σπιτάκια, καμπάνες και αστέρια θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην ρετρό σας διακόσμηση. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη κάνοντας με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του δέντρου σας ένα πέρασμα σε παρελθοντικές εποχές και αφήστε το να γίνει η αφορμή για την έναρξη συζητήσεων και ιστοριών με τους αγαπημένους σας.

Disco Glam

Τι πιο εντυπωσιακό και πιο πρωτότυπο από το να δημιουργήσετε ένα φανταστικό σύνολο με γκλάμουρ και λάμψη εμπνευσμένη από την disco και την ατέλειωτη διασκέδαση που αντιπροσωπεύει! Εδώ μπορείτε να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε και όσο extra θέλετε. Το επιτρέπουν τα Χριστούγεννα και το επιβάλει η disco.

Προσθέστε εντυπωσιακές φιγούρες, πρωτότυπα κρεμαστά τσαντάκια, γοβάκια, μπουκάλια και οτιδήποτε θυμίζει dance floor και party!

Τα χρώματα φυσικά έντονα και ζωντανά θα ολοκληρώσουν το πιο χαρούμενο και ξεσηκωτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προσθέστε πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν και μπείτε σε ρυθμούς disco για να είστε πάντα έτοιμοι για τα χριστουγεννιάτικα party που θα ακολουθήσουν.

Χριστούγεννα στο δάσος

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας μεταφέρει αυτόματα, και, μόνο με την παρουσία του στην φύση. Τι πιο ταιριαστό από το να αφιερώσουμε τον στολισμό του στο φυσικό του περιβάλλον και φυσικά να νιώσουμε και εμείς λίγο από τα στοιχεία της φύσης που τόσο πολύ μας λείπουν, ειδικά στους περισσότερους από εμάς που ζούμε στις πόλεις.

Φέρτε λοιπόν την φύση στο σαλόνι σας με στολίδια και μπάλες σε ζεστά και γήινα χρώματα, κρεμαστά ζωάκια και νάνους, εντυπωσιακά μανιταρόσπιτα που θα μετατρέψουν το σπίτι σας σε ένα όμορφο σπίτι στο δάσος, σαν εκείνα που βλέπουμε στις χριστουγεννιάτικες ταινίες και μας εντυπωσιάζουν με την απλότητα και την ζεστασιά τους.

Μην ξεχάσετε να αναδείξετε τα στολίδια με πλούσιο φωτισμό στο δέντρο σας και να ολοκληρώσετε την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο δάσος με όμορφες μίνιμαλ ξύλινες ταμπέλες με χριστουγεννιάτικες επιγραφές ή με σχήμα από τα χαρακτηριστικά ελαφάκια και ταράνδους.

Συμπληρώστε την διακόσμηση του δέντρου σας με θέμα το δάσος με γιρλάντες με κουκουνάρια, berries και καρπούς δέντρων.

Λευκά Χριστούγεννα

Για το τέλος, αφήσαμε μια κλασική και αγαπημένη ιδέα για τον στολισμό του δέντρου που δεν είναι άλλο από το θέμα των Λευκών Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ευχόμαστε να χιονίσει για να ζήσουμε αυτήν την μοναδική παγωμένη και ολόλευκη ατμόσφαιρα που τόσο πολύ ταιριάζει με τα Χριστούγεννα και παρόλο που δεν την ζούμε συχνά, όλοι λίγο ή πολύ, συνδέουμε ένα χιονισμένο τοπίο με την γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα.

Δημιουργήστε ένα λευκό τοπίο με πρωταγωνιστή το δέντρο, επιλέγοντας λευκές και ασημένιες μπάλες γυαλιστερές, ματ ή χιονισμένες, διάφανα κρεμαστά στολίδια, κρυστάλλους και χιονονιφάδες όπως και εντυπωσιακά χιονισμένα κλαδιά. Ολοκληρώστε με λευκά πλούσια φωτάκια και συνθέστε ένα υπέροχο λευκό σκηνικό.

Αν ψάχνετε και σεις κάθε χρόνο ένα διαφορετικό στολισμό για το δέντρο σας και σας φαίνεται βουνό η διαδικασία της διακόσμησης και της σύνθεσης του, αλλά δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με ένα μέτριο αποτέλεσμα θα βρείτε σίγουρα αυτό που θα σας μαγέψει ανάμεσα στις 9 διαφορετικές προτάσεις έτοιμων στολισμένων δέντρων.