Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ



Για ποιο λόγο βάζουμε μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι μπάλες είναι το πιο συνηθισμένο και γνωστό στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το πώς φτάσαμε ώστε να αποτελέσουν αυτές χριστουγεννιάτικο στολίδι!



«Ελάφρυνε» και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Σεπόλια – Το «έγδυσαν» από στολίδια

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η κλοπή των στολιδιών από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχει στήσει ο Δήμος στις πλατείες της Αθήνας, ενόψει των γιορτών.

Μετά από το δέντρο της Κλαυθμώνος από το οποίο αφαιρέθηκαν τα στολίδια μέχρι και τα 3 μέτρα, σειρά πήρε το δέντρο στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια. Το δέντρο βρίσκεται εκεί εδώ και δύο εβδομάδες.



Δήμος Αθηναίων: Την Πέμπτη το απόγευμα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα.



Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά την πυρηνική καταστροφή σε πόλη κοντά στο Τσερνόμπιλ - Βίντεο

Η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, τον Απρίλιο του 1986, οδήγησε στην απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας πυρηνικής ενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε στην πόλη Πρίπιατ της Ουκρανίας, για πρώτη φορά μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ πριν από περίπου 33 χρόνια, σύμφωνα με το δίκτυο ZIK.



Εννέα μοναδικές προτάσεις για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η διαδικασία στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σίγουρα η πιο ευχάριστη και η πιο μαγική στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.



Σαν σήμερα: Στήνεται το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Η ιστορία του στολίσματος ενός δέντρου με γιρλάντες και στεφάνια, πάει πίσω στους Αρχαίους Αιγύπτιους. 

Το ίδιο έκαναν και οι Κινέζοι και οι Εβραίοι. Οι ειδωλολάτρες Ευρωπαίοι, λάτρευαν πολλές φορές τα δέντρα, κατι που συνεχίστηκε και μετά την μετάδοση του χριστιανισμού.