Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυτά τα είδη παπουτσιού σου χαλάνε τα πόδια!



Γνωρίζεις ότι τα τακούνια βλάπτουν τα πόδια σου, όμως δεν είναι μόνο τα τακούνια! Υπάρχουν κι άλλα παπούτσια που βλάπτουν τα πόδια σου και πρέπει να αποφεύγεις να τα φοράς ή να μην τα φοράς για πολλές ώρες.

Τα παπούτσια που επιλέγεις πρέπει να είναι άνετα στο πόδι και φιλικά προς αυτό για να μην έρθεις αντιμέτωπος με πολλές, δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχουν παπούτσια που βλάπτουν τα πόδια σου σοβαρά και μετά είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον γιατρό.

Αλλά για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο, δώσε απλώς περισσότερη προσοχή στα παπούτσια που επιλέγεις.

Αυτά τα παπούτσια βλάπτουν τα πόδια σου

Τα παπούτσια με μύτη

Τα παπούτσια αυτά είναι πολύ στενά και θα ασκήσουν μεγάλη πίεση και στα πόδια σου. Κανείς δεν θέλει να πιέζεται, ούτε τα δαχτυλάκια σου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο νεύρων και φουσκάλες.
Πριν αγοράσεις ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια, τσέκαρε αν τα πόδια σου είναι άνετα μέσα σε αυτά.

 

Σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες ή αλλιώς… flip flops μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ευθυγράμμιση στους αστραγάλους και αυτό είναι πιο σοβαρό από ότι μπορεί να ακούγεται.
Οι σαγιονάρες μπορεί να είναι υπέροχες για το Καλοκαίρι και την παραλία αλλά δεν κάνουν καλό στα πόδια σου και αυτό γιατί τρίβονται μεταξύ των ποδιών σου και προκαλούν βλάβη στο δέρμα. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ευθυγράμμιση σε αστραγάλους και γόνατα επειδή τα πόδια σου δεν υποστηρίζονται σωστά!

Τακούνια

Τα τακούνια μπορεί να αναδεικνύουν οποιοδήποτε ρούχο κι αν φορέσεις, μπορεί να σε γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και να βγάζεις την πιο θηλυκή εκδοχή του εαυτού σου. Αλλά η ζημιά είναι μεγαλύτερη από ότι νομίζεις. Φορώντας συχνά τακούνια μπορεί να σε οδηγήσει σε διαστρέμματα, νύχια που μεγαλώνουν εσωτερικά στο δέρμα, ζημιά στα νεύρα και πόνο χαμηλά στην πλάτη.

Μπαλαρινάκια

Θα μου πεις αυτά είναι φλατ… γιατί προκαλούν ζημιά στα πόδια σου; Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλούν πόνο στα γόνατα και στην πλάτη, όσο κι αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι. Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη και η κακή υποστήριξη της αψίδας συνδέεται επίσης με μια κατάσταση ποδιού που ονομάζεται πελματιαία οι