Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

4 καθημερινές συνήθειες ίσως ευθύνονται για την ακμή στην επιδερμίδα σου



H ακμή αποτελεί ένα άκρως εκνευριστικό πρόβλημα που έχει βασανίσει τις περισσότερες από εμάς τουλάχιστον μία φορά, στην διάρκεια της ζωής μας.

Υπάρχουν όμως ορισμένες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής. Ποιες είναι όμως αυτές;

Πόσο χρόνο και χρήμα έχουμε σπαταλήσει άραγε, στην έρευνα και την αγορά προϊόντων περιποίησης προκειμένου να φτιάξουμε την τέλεια skincare ρουτίνα, που θα μας εξασφαλίσει το αλαβάστρινο δέρμα που όλες ονειρευόμαστε;

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά. Οι ορμόνες μας και η υπερβολική έκριση σμήγματος που ευθύνονται για την πλειονότητα των εξάρσεων στο δέρμα μας, έχουν αντίθετη άποψη. Ακόμη όμως και αν έχεις βρει μία ρουτίνα περιποίησης ιδανική για το ακνεϊκό σου δέρμα, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που εντούτοις μπορεί να πυροδοτούν την εμφάνιση της ακμής.  Αν ανήκεις και εσύ, στην κατηγορία όσων έχουν απαυδήσει και αισθάνεσαι ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του δέρματος σου συνιστά μία βουτιά στο κενό, σου έχουμε την λύση.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής σου ή να επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα.

Υφασμάτινη μάσκα

Ω, ναι. Αν τους τελευταίους μήνες, έχεις παρατηρήσει μία έξαρση ακμής στην περιοχή του πηγουνιού σου ή στα μάγουλα σου είναι πολύ πιθανό να έχεις maskne. Εφόσον η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για υγεινομικούς λόγους, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια.

Να πλένεις την μάσκα σου τακτικά, να επιλέξεις μάσκες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και σαφώς να χρησιμοποιείς το καθαριστικό του προσώπου σου καθημερινά, πρωί και βράδυ.

Extra tip: Μείνε μακριά από το μακιγιάζ. Η χρήση foundation ενώ φοράς την μάσκα σου είναι περιττή και φράζει τους πόρους.

Ύπνος

Η έλλειψη του μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δέρμα μας, παρόμοιες με αυτές που προκαλεί το άγχος και το στρες. Φρόντισε να εξασφαλίζεις στον εαυτό σου τουλάχιστον 7 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ.

Extra tip: Μην ξεχνάς να πλένεις τις μαξιλαροθήκες σου συχνά.

Too much zit cream

Αυτές οι θαυματουργές κρέμες με σαλυκιλικό οξύ, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά ενδέχεται να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα, οδηγώντας στην υπερβολική έκριση σμήγματος και στην επιδείνωση του προβλήματος.

Διατροφή

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που ενδέχεται να προκαλούν σπυράκια, όπως οι ντομάτες ή οι πιπεριές αλλά και τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά και τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη.