Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

σεισμος τουρκια



Λέκκας: «Είναι δεδομένος ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία – Ίσως να μην επηρεάσει την Ελλάδα»

Ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για ισχυρό σεισμό στην Τουρκία μέχρι και 7,5 ρίχτερ, δήλωσε: «Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας που αρχίζει από την Κασπία και τελειώνει στο Αιγαίο με 1.300 χιλιόμετρα μήκος, έχει μόνο ένα τμήμα που δεν έχει σπάσει και δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό και είναι αυτό που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κωνσταντινούπολης».



Τεράστια συγκίνηση! Τουρκία: Μωράκι επανενώθηκε με τη μητέρα του 2 μήνες μετά το φονικό σεισμό

Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής είδε το φως της δημοσιότητας.

Μια ιστορία που συγκινεί και γεμίζει με δάκρυα χαράς τα μάτια.



Συγκίνηση στην Αντιόχεια: Εικόνες ανασύρονται αλώβητες μέσα από χαλάσματα εκκλησιών

Τη μάχη με τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου δίνουν σε Τουρκία και Συρία καθώς ο Εγκέλαδος αφήνει πίσω του περισσότερους από 48.000 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες οι οποίοι εκτός από τα σωματικά τραύματα καλούνται να επουλώσουν και τα ψυχικά τραύματα που προκλήθηκαν από την καταστροφή.



Σεισμός, Τουρκία: Καταστράφηκε ελληνορθόδοξη εκκλησία μετά από 7 αιώνες (ΦΩΤΟ)

Θλίψη προκαλεί η καταστροφή της ελληνικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Στην περιοχή Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από τους σεισμούς ανέφερε σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Anadolu, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την κατεστραμμένη εκκλησία.



Τουρκία: Η Ορθόδοξη Εκκλησία που έγινε καταφύγιο για τους σεισμόπληκτους και τα χιλιάδες γεύματα αγάπης

Περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τη ημέρα, που ο σεισμός έπληξε την Τουρκία, αφήνοντας πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια αστέγους και ξεσπιτωμένους, και μια χώρα να μετρά τις πληγές της.



Στο Φανάρι ο Δένδιας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δέηση για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας και των σεισμών σε Τουρκία & Συρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο 5 Μαρτίου 2023, στην Κωνσταντινούπολη.