Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Τεράστια συγκίνηση! Τουρκία: Μωράκι επανενώθηκε με τη μητέρα του 2 μήνες μετά το φονικό σεισμόΜια συγκλονιστική ιστορία ζωής είδε το φως της δημοσιότητας.

Μια ιστορία που συγκινεί και γεμίζει με δάκρυα χαράς τα μάτια.

Η μόλις 3,5 ετών Βετίν, σχεδόν 2 μήνες μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, επανενώθηκε με τη μαμά της, σε νοσοκομείο των Αδάνων, όταν οι εξετάσεις DNA έδειξαν πως επρόκειτο για την κόρη της συγκεκριμένης γυναίκας.

 

Το κοριτσάκι, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Χαταί, πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η Βετίν νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων και κατόπιν μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Γιασμίν ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στα Άδανα και η επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο» είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ.

Να σημειωθεί πως απο τον καταστροφικό σεισμό έχασαν τη ζωή τους, ο πατέρας και τα 2 αδέρφια της Βετίν.