Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Σεισμός, Τουρκία: Καταστράφηκε ελληνορθόδοξη εκκλησία μετά από 7 αιώνες (ΦΩΤΟ)Θλίψη προκαλεί η καταστροφή της ελληνικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Στην περιοχή Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από τους σεισμούς ανέφερε σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Anadolu, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την κατεστραμμένη εκκλησία.

 

Η εκκλησία υπολογίζεται ότι ήταν 700 ετών, και πλέον σώζεται μόνο το καμπαναριό της. Η οροφή του ναού κατέρρευσαν όπως και οι περισσότεροι τοίχοι.  Μιλώντας στο Anadolu, ο Ιμπραήμ Τσιλινγκίρ, αντιπρόεδρος του ιδρύματος της εκκλησίας, ανέφερε δε ότι το κτίριο αποκαταστάθηκε μόλις το 2020 και έκτοτε λειτουργούσε κανονικά. «Αναστηλώσαμε την εκκλησία πριν από τρία χρόνια. Καταβάλαμε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για αυτό», πρόσθεσε.

 «Ήταν μια πολύ όμορφη εκκλησία που πραγματικά άξιζε να τη δεις και στέκεται από την ίδρυσή της. Δυστυχώς, καταστράφηκε μετά τον σεισμό», πρόσθεσε, καλώντας τις τουρκικές αρχές να βοηθήσουν για την αποκατάσταση της εκκλησίας.

Ο Τσιλινγκίρ τόνισε ότι «η καταστροφή της εκκλησίας αναστάτωσε πραγματικά τους ανθρώπους. Ελπίζω να ξαναχτίσουμε αυτή την εκκλησία μαζί με το κράτος».

  

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr