Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θέατρο: «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα» του Ηλία Κουνέλα



Από τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό μέχρι το Γκάζι και τον Νέο Κόσμο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας θα ταξιδέψει η νέα παράσταση του σκηνοθέτη Ηλία Κουνέλα «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα». Ο χαρακτήρας του φύλακα στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου αποτελεί τη βάση αυτής της σκηνικής σύνθεσης, που δανείζεται τον τίτλο της από μια αποστροφή του λόγου του.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον Ηλία Κουνέλα να καταπιαστεί με τον μοναδικό άντρα που δεν ακολούθησε το στράτευμα στον Τρωικό Πόλεμο, αλλά παρέμεινε φρουρός της Κλυταιμνήστρας πάνω στη στέγη του οίκου των Ατρειδών, αναμένοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης; Ερμηνεύοντας τον φύλακα σε μια παράσταση του «Αγαμέμνονα», θέλησε να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν και να τον φέρει στο σήμερα αλλά και σε άμεση συνομιλία με τον εμβληματικό χώρο της Ακρόπολης.

Για αυτόν το σκοπό επέλεξε δέκα ξεχωριστές ταράτσες που επικοινωνούν οπτικά με τον ιερό βράχο και αποτελούν ιδανικό πεδίο για να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για μνημείο ή ερείπιο. Πρωταγωνιστούν οι Νάντια Κατσούρα, Παναγιώτης Καμμένος. (Πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία των παραστάσεων θα βρείτε στο www.organismosprosopo.gr και στο 6940210915)