Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μεγαλο



Θέατρο: «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα» του Ηλία Κουνέλα

Από τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό μέχρι το Γκάζι και τον Νέο Κόσμο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας θα ταξιδέψει η νέα παράσταση του σκηνοθέτη Ηλία Κουνέλα «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα». Ο χαρακτήρας του φύλακα στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου αποτελεί τη βάση αυτής της σκηνικής σύνθεσης, που δανείζεται τον τίτλο της από μια αποστροφή το



Παιδί έπεσε από μεγάλο ύψος στη Λάρισα

Σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκοείο ένα μικρό παιδί στη Λάρισα, μετά από πτώση που είχε από μεγάλο. 

Για τη μεταφορά του παιδιού επιστρατεύτηκε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.



Επιβάτης σε αεροπλάνο που πέφτει διηγείται ένα μεγάλο και άγνωστο θαύμα

Ένα πραγματικό γεγονός που το διηγείται  επιβάτης σε αεροπλάνο που επέστρεφε από τους Αγίους Τόπους στις 29 Αυ­γούστου του 2003.

 

Ήταν χαράματα Παρασκευής, 29 Αυ­γούστου του 2003. Φεύγαμε με βαριά καρδιά από την Ιερουσαλήμ, με κατεύ­θυνση προς Τελ Αβίβ και από εκεί για Αθήνα.



Στη Σύρο ο Αμερικανός πρέσβης: Μεγάλο ενδιαφέρον από το Hollywood για το νησί

Στη Σύρο βρέθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με το δήμαρχο, τον ορθόδοξο μητροπολίτη Δωρόθεο και τον Καθολικό Επίσκοπο Πέτρο.



Λέκκας: «Ο χορός των Ρίχτερ στην Κω θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα»

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, και καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας τόνισε σε δηλώσεις του πως:«Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ στην Κω είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος σεισμός και θα ακολουθήσει μία πλούσια σεισμική ακολουθία, η οποία θα αποτελείται από πάρα πολλούς μεγάλους και μικρούς σεισμούς» .



Ιράκ: Τζιχαντιστές ανατίναξαν στο Μεγάλο Τέμενος αλ Νούρι στη Μοσούλη

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανατίναξαν σήμερα το Μεγάλο Τέμενος αλ Νούρι της Μοσούλης και τον μιναρέ του, ιστορικό χώρο λατρείας της πόλης, γνωστοποίησε ο ιρακινός στρατός σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.