Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Πρεμιέρα για την ταινία “Man of God” τον Δεκέμβριο στη ΡουμανίαΗ ταινία “Man of God”, που υμνεί τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της καρτερικότητας και της υπομονής, από τις 2 Δεκεμβρίου 2022 θα προβληθεί και στη Ρουμανία. Το κινηματογραφικό έργο αποτελεί φόρο τιμής στον Άγιο Νεκτάριο για την 100ή επέτειο από τον θάνατο του στην αιώνια ζωή (1920). Η ταινία έγινε σε συνεργασία με τη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος.

Αρκετοί κινηματογράφοι της χώρας έχουν εντάξει την παραγωγή «Man of God» στο κινηματογραφικό τους πρόγραμμα.  Το γκαλά της πρεμιέρας της ταινίας θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2022 σε κινηματογράφο της πρωτεύουσας.

Η  κινηματογραφική ταινία για τη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη ακολουθούσε πιστά τον Χριστό μέσω του προσωπικού του Γολγοθά και Σταυρού γυρίστηκε σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα, όπου ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλο τον κόσμο.

Η ταινία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό απέσπασε βραβεία χειροκροτήθηκε και έκανε ακόμη πιο γνωστό τον Άγιο του 20ου αιώνα στα πέρατα της Οικουμένης. Στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2022 μόνο σε μία ημέρα την παρακολούθησαν 42.οοο θεατές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η ταινία βρέθηκε στην 4η θέση του box office  με εισπράξεις που ξεπέρασαν  σε μία ημέρα τα 510.000 δολάρια.

Η κινηματογραφική ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (ΜanofGod) βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, με το βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιένα στην Ιταλία, και απέσπασε τα βραβεία κοινού και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σεντ Άντριους.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: YelenaPopovic
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.
Μουσική: ZbigniewPreisner
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Παναγιώτης Βασιλάκης
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films
Παραγωγή – σε συνεργασία με: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Eurogroup Ltd
Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr