Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Φαρμακοποιοί έχουν θεατρική ομάδα -Εκαναν πρεμιέρα στο θέατρο Κνωσσός



Οι Φαρμακοποιοί Αθήνα και Πειραιά ξεκλέβουν χρόνο από τα μαγαζιά τους και διατηρούν θεατρική ομάδα που φέτος κλείνει δεκα χρόνια παρουσίας στις θεατρικές σκηνές. Σύνθημά τους «Ο πολιτισμός είναι φάρμακο».

Είναι επαγγέλματα που θέλουν εκτόνωση, όπως και οι αστυνομικοί που έχουν θεατρική ομάδα, έτσι και οι φαρμακοποιοί διασκεδάζουν μέσα από θεατρική ομάδα με τον τίτλο «ΨΥΧΗΣ ΙΑΜΑ» που αυτη τη σεζόν παρουσιάζει την κωμωδία του γνωστού σύγχρονου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Αλαν Έικμπόρν «Όλα σε μια νύχτα» σε διασκευή και μετάφραση του Γιώργου Κιμούλη. Η παράσταση των Φαρμακοποιών, που έκανε ήδη πρεμιέρα, παρουσιάζεται στο θέατρο «Κνωσός» (Κνωσού 11 και Πατησίων 195, Πατήσια, τηλ. 210 8677070) 18, 19, 20 Οκτωβρίου στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

Η θεατρική ομάδα των Φαρμακοποιών κλείνει 10 χρόνια
«Ξεκινήσαμε την περίοδο 2009 - 2010 με την παράσταση «ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ», 2 μονόπρακτα (Εντουάρντο Ντε Φιλίππο και Μανόλη Μαυρολέων) στο Θέατρο «Τόπος Αλλού» και στη θεατρική σκηνή του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Δεύτερή μας επιλογή ήταν «ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο (Θέατρο «Κνωσός» στην Αθήνα).
Το 2013 κατηφορίσαμε στον Πειραιά στο «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα» όπου παρουσιάσαμε το «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ» του ανατρεπτικού Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπη. Στην τέταρτή μας προσπάθεια, παρουσιάσαμε το 2016 το κλασικό αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου δραματουργού Αντών Τσέχωφ «Ο ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ» και πάλι στο «Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα» στον Πειραιά αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης (Θέατρο «Αστόρια»).
Παράλληλα, σχεδόν, ετοιμάστηκε από μια ακόμη ομάδα της «Ψυχής Ίαμα» η κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα και στοχαστή Νικολό Μακιαβέλι «Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ».

 

Τα Χριστούγεννα 2017 – 18 γίναμε «παραμυθάδες»! Παρουσιάσαμε 5 λαϊκά παραμύθια σε προφορική αφήγηση από το νέο βιβλίο του συναδέλφου και συγγραφέα Μανόλη Μαυρολέων «ΦΑΡΜΑΚΟ, ΓΙΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ! Το φάρμακο στο παραμύθι – Το παραμύθι σαν φάρμακο» (Εκδόσεις Κέδρος). Η νέα μας αυτή πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο Κουκλοθέατο «Μαρηβή» και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων στον Πειραιά, πέντε βραδιές στην αίθουσα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, στην Κύπρο και στην Κάσο».

«Ο πολιτισμός είναι φάρμακο»
«Μετά από τις δραστηριότητες αυτές και έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση ότι – με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – το φάρμακο και ο φαρμακοποιός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι φάρμακο, έχοντας κατοχυρώσει, με τη βοήθεια της σκηνοθέτιδάς μας ηθοποιού Τόνιας Μάνεση, ένα (αν και ερασιτέχνες) «επαγγελματικό», κατά κοινή ομολογία, επίπεδο δουλειάς προχωρούμε πλέον στην παρουσίαση της νέας μας παράστασης και σας καλούμε όλους να τη χαρούμε μαζί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά.