Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

φαρμακοποιοί



Μεγάλες οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ασθενείς και οι φαρμακοποιοί, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε σημαντικά φάρμακα, όπως παυσίπονα, παιδικές αντιβιώσεις, ινσουλίνες, αλλά και σκευάσματα για τον θυροειδή, αγχολυτικά και οφθαλμικές αλοιφές.



Οι Φαρμακοποιοί έχουν θεατρική ομάδα -Εκαναν πρεμιέρα στο θέατρο Κνωσσός

Οι Φαρμακοποιοί Αθήνα και Πειραιά ξεκλέβουν χρόνο από τα μαγαζιά τους και διατηρούν θεατρική ομάδα που φέτος κλείνει δεκα χρόνια παρουσίας στις θεατρικές σκηνές. Σύνθημά τους «Ο πολιτισμός είναι φάρμακο».



Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη νομιμοποίηση πώλησης βιταμινών στα γυμναστήρια

Έντονη είναι η αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για διάταξη νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.



Το ΣτΕ ενέκρινε το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το  πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, καθώς έκρινε ότι είναι συνταγματικό και νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού  Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, εκτός από μία παράγραφο που αφορά  τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
          



Τέλος στην πίστωση για τα αναλώσιμα του διαβήτη

Κόβετε η πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ για σκευάσματα ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη προχωρά από αύριο, 1η Αυγούστου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ), διαμαρτυρομενοι διότι  ο Οργανισμός δεν έχει εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για όσα έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους  κατά  το πρώτο τρίμηνο



Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Πώς αισθάνεται ο Πολάκης που η υπογραφή του είναι αναξιόπιστη;

Διακόπτουν από την Τρίτη 1η Αυγούστου την πίστωση για αναλώσιμα υλικά σε ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί καθώς μέχρι την Παρασκευή ο ΕΟΠΥΥ είχε εξοφλήσει στην Αθήνα λιγότερα από τα μισά φαρμακεία για τον Ιανουάριο.