Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

'Ιμβρος : «Αέναο Ταξίδι» - Ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση στη χαμένη πατρίδα



Τα τελευταία χρόνια γίνεται κάτι πολύ σημαντικό στην Ίμβρο. Μετά από χρόνια ξενητιάς το ελληνικό στοιχείο επιστρέφει και ανασταίνει τον τόπο.

Κεντρική θέση στην αναγέννηση αυτή κατέχει η επαναλειτουργία των Ελληνικών σχολείων. Το κουδούνι των ελληνικών γραμμάτων ξαναχτύπησε ύστερα από μισό αιώνα σιωπής στη γωνιά αυτή του Αιγαίου χάρη στην τιτάνια προσπάθεια εμπνευσμένων ανθρώπων... 

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο 'Ιμβρος:«Αέναο Ταξίδι», που παρουσιάζεται την Τετάρτη  21 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» στη Θεσσαλονίκη, είναι η ψηλάφηση της ρωμαίικης ψυχής που αντιστέκεται στο πείσμα των καιρών και δημιουργεί πολιτισμό μακριά από ρητορείες και ανέσεις. Περιέχει τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών αυτής της προσπάθειας, προεξάρχοντος του κύριου εμπνευστή της, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που καταθέτουν το περίσσευμα ψυχής που έδωσαν προκειμένου να έρθει η ευλογημένη ημέρα που η Ιμβριακή Παιδεία ξαναγύρισε στον τόπο της.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Νίκος Χρυσικάκης

Εκτέλεση παραγωγής: SCEPTIC PRODUCTIONS

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Γιαχνάκη

Επιστημονικός Σύμβουλος: Πέτρος Παναγιωτόπουλος

'Ερευνα: Σπυριδούλα Οικονομάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Ποδαρόπουλος

Μοντάζ: Κοσμάς Φιλιούσης

Μουσική: Βαγγέλης Σβάρνας

Κάμερα: Κώστας Ματίκας

Ηχος: Ορέστης Γιαννακάκης

Βοηθός Παραγωγής: Σεραφείμ Πολίτης

ΧΟΡΗΓΟΙ: Ι.Μ.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

                ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ 

 

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και ο Πρόεδρος της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης, κ. Παύλος Σταματίδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία της Ενώσεως και Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Δ. Αραμπατζή με τίτλο «Η Ίμβρος που στερήθηκα».