Κυριακή 16 Μαΐου 2021 -
Μερική συννεφιά

24 °C

Σήμερα, 16. Μαΐου 2021

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΠροπύργιο του Ορθόδοξου Μοναχισμού η Αθωνική Πολιτεία – Σημαντική για τον παγκόσμιο πολιτισμό η ανάδειξη της πνευματικότητας του Αγίου Όρους

Τη σπουδαία θέση που ακτινοβολεί στον Ορθόδοξο μοναχισμό η Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους, η οποία αποτελεί προπύργιο του Ορθοδόξου μοναχισμού, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Οικ. Πατριάρχης: «Η μαρτυρική Ίμβρος πληγώθηκε, αλλά δεν έσβησε»

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η μαρτυρική Ίμβρος επληγώθη, αλλά δεν έσβησε» 

Στη γενέτειρα του Ίμβρο βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προπεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας.Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας..

Οι προσευχές και η σκέψη της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, είναι αυτές τις ώρες στην Εύβοια και τις μεγάλες καταστροφές, που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκεί.

Ο Παναγιώτατος, μόλις πληροφορήθηκε τις συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι τόσο μεγάλος όσο και η Αγία Σοφία» ΒΙΝΤΕΟ

 

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Τένεδο: «Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι τόσο μεγάλος όσο και η Αγιά Σοφιά»

Στην ιστορική και μαρτυρική νήσο Τένεδο βρέθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του ένα μεγάλο προσκύνημα των Τενεδίων, αυτό της Αγίας Παρασκευής.Η Νίκη Κεραμέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη – «Είμεθα βέβαιοι ότι δε θα απογοητεύσετε τον Ελληνικόν λαόν»

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ.Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.«Αποτελεί αδικία η Χάλκη να είναι για 48 χρόνια κλειστή»

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδιανουπόλεως, χοροστάτησε χθες, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.