Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Μάρω Βαμβουνάκη για τον “Άνθρωπο του Θεού”



Την βραβευμένη ταινία της Γελένα Πόποβιτς “Ο Άνθρωπος του Θεού” που προβάλλεται στους κινηματογράφους της χώρας, καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων, παρακολούθησε η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, η οποία θέλησε να μοιραστεί δημόσια τον ενθουσιασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως “αστείες” τις λιγοστές αρνητικές κριτικές, ενώ τόνισε τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ο πρωταγωνιστής της ταινίας Άρης Σερβετάλης, ερμηνεύει στον ρόλο του, τον Άγιο Νεκτάριο. Συγκεκριμένα η συγγραφέας αναφέρει ότι ο Άρης Σερβετάλης αφήνει πίσω το μεγάλο ταλέντο και την ηθοποιΐα του, παίζοντας περισσότερο με την πίστη του.
Η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας αναφέρει:
Επιτέλους κατάφερα να δω την ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”. Σπουδαία! Πιο σημαντική κι από όσο την περίμενα έχοντας μάλιστα διαβάσει αποσπάσματα από αρνητικές κριτικές, εντέλει αστείες. Χρειάζεται πνευματική λεπτότητα και πνευματική ποίηση για να την χαρείς.
Για όσους πιστεύουν συνιστά ευεργεσία, αλλά και για όσους δεν πιστεύουν έχει ενδιαφέρον να λάβουν γεύση για το τι μπορεί να είναι Ορθοδοξία, Ανατολικός μυστικισμός, ασκητισμός, ακρότητα αγιοσύνης.
Όσο για τον Άρη Σερβετάλη, δεν παίζει τον ρόλο με το ταλέντο του, αλλά με την πίστη του. Ίσως δεν γινόταν αλλιώς σε τέτοιο θέμα. Ίσως γι΄ αυτό συγκινεί τόσο. Αφήνοντας πίσω μεγάλο ταλέντο και ηθοποιία, καταφέρνει κάτι δυσκολότατο για τον βίο και την τέχνη, να γίνει απλός, απλούστατος.
Να τελειώσω με μια φράση του Αγίου στο έργο που ταιριάζει στην ταραγμένη, ταλαίπωρη εποχή μας:
“Αν δεν έχεις μέσα σου γαλήνη δεν μπορείς να δεις την αλήθεια”.
Μην το χάσετε.